τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΜΕ «ΥΠΟΠΤΗ» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΖΑΜΙΑ Η ΘΡΑΚΗ

Σε ολόκληρη την Κομοτηνή εκφράζονται υποψίες ότι υπήρξε χρηματοδότηση του τζαμιού από ισλαμική χώραΠραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε στο χωριό «Μελέτη» τα Θράκης, τα εγκαίνια του νέου τζαμιού, χωρητικότητας άνω των 400 ατόμων, και ιδιαίτερα πολυτελούς κατασκευής.
Αυτό όμως που είχε το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν τα όσα μάθαμε από τους παριστάμενους στην εκδήλωση των εγκαινίων.

Ο Αχμέτ Ιλχάν, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και παλιός γνώριμος αυτής της εφημερίδας, από τις δηλώσεις του όταν βρισκόταν στην Τουρκία, για δήθεν τουρκική μειονότητα αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν οι Μουσουλμάνοι γιατί … το ελληνικό κράτος δεν τους επιτρέπει να χτίζουν τους μιναρέδες τους τόσο ψήλους όσο αυτοί θέλουν, αλλά παρέλειψε να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση με τις θρησκευτικές ελευθερίες που απολαμβάνουν οι Χριστιανοί στις μουσουλμανικές χώρες.
Αυτό όμως που καταλάβαμε από τις δηλώσεις του ήταν ότι υπάρχει εντατικοποιημένη οικοδομική δραστηριότητα, ανάμεσα στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης καθώς όπως ο ίδιος είπε: «και σε άλλες περιοχές του νομού προχωρούν οι ανεγέρσεις και οι επισκευές πολλών τζαμιών».
Για μία ακόμη φορά, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο ψευτομουφτής, Ιμπράμ Σερήφ, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί με τις συνεχείς παρεμβάσεις του στην τοπική ζωή.

Πόθεν έσχες;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου οι κάτοικοι της Μελέτης έχουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, και η ανεύρεση πόρων για την κατασκευή ενός τόσο πολυτελούς τζαμιού θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες αδύνατη για τους κατοίκους του χωριού.
Σε ολόκληρη την περιοχή, ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς εκφράζονται υποψίες ότι υπήρξε χρηματοδότηση του έργου από ισλαμική χώρα. Αλλοι αναφέρουν ως χώρα προέλευσης των χρημάτων την Σαουδική Αραβία και άλλοι την Τουρκία
Αυτή η «φήμη» σε συνδυασμό με τα τελευταία δημοσιεύματα που ανέφεραν μεγάλη εισροή τουρκικών κονδυλίων στην Θράκη οδηγούν σε σκέψεις όσους Έλληνες, αγωνιούν για την κατάσταση στην ακριτική Θράκη μας.
Οι αποκαλύψεις για εκατομμύρια ευρώ που τίθενται στην διάθεση των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου, δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανατριχίλα και να μας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Αυξημένη τουρκική δραστηριότητα
Ειδικά μετά την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, η Αγκυρα δείχνει διατεθειμένη να δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή, μεταφέροντας το βάρος της προσοχής της εκεί. Η ελληνική πολιτεία δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου και επιτρέπει στο τουρκικό προξενείο να δρά ανατρεπτικά στην περιοχή, διαταράσσοντας τις σχέσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλλά και να προχωρά στην Τουρκοποίηση των Πομάκων. Παρόλο που οι ελληνικές φωνές ανάμεσα στους τελευταίους ολοένα και πληθαίνουν, έχουν εγκαταλειφθεί όμως πλήρως στην μοίρα τους και υφίστανται τις πιέσεις των τουρκοφρόνων.

> Δημήτρης Παπαγεωργίου
απο ελ.κοσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: