τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ!

Σε εποχές πριν από τον Μοντεσκιέ μας οδηγεί η Κυβέρνηση Καραμανλή με την ευθεία παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη ΧατζηγάκηΣε εποχές πριν από τον Μοντεσκιέ μας οδηγεί η Κυβέρνηση Καραμανλή με την ευθεία παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει από τις σχολικές βιβλιοθήκες το μυθιστόρημα της Έρσης Σωτηροπούλου "Ζιγκ - Ζάγκ στις νεραντζιές", διότι περιέχει ένα σωρό πορνογραφικές εκφράσεις και περιγραφές, εντελώς ακατάλληλες για ανηλίκους μαθητές.
Ως γνωστόν, το αίτημα για την απόσυρση του βιβλίου προήλθε από τον εθνικιστή δικηγόρο Κώστα Πλεύρη, πράγμα που εξόργισε την "Ελευθεροτυπία" που "σήκωσε" προ ημερών το θέμα. Ακολούθησε καταιγισμός εκπομπών και δημοσιευμάτων των γνωστών αριστερών κεκρακτών που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, πράγμα που ώθησε τον "ευαίσθητο" υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει.
Με μία πολύ σκληρή επιστολή προς τον αρχιεπιθεωρητή των δικαστών κ. Δημήτρη Κυριτσάκη, ο κ. Χατζηγάκης ζητά μεταξύ άλλων:
- Να ελεγχθεί δικαστικά ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γαβαλάς που διέταξε την απόσυρση του βιβλίου από τις σχολικές βιβλιοθήκες, μέχρις ότου γίνει η δίκη για οριστική του απόσυρση.
Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης αφήνει υπονοούμενα για οριστική απόλυση του κ. Γαβαλά από το Δικαστικό Σώμα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί εναντίον του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ερώτημα για την οριστική παύση του δικαστή από τα καθήκοντά του.



Στην Βουλή έφερε το θέμα ο Αδωνις Γεωργιάδης
Όπως προέκυψε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Βουλή, εκείνο που ενόχλησε τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι κυρίως το σκεπτικό με το οποίο ο κ. Γαβαλάς αποφάσισε την απόσυρση του "Ζιγκ - Ζαγκ στις νεραντζιές" από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Το θέμα έφερε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση του κ. Χατζηγάκη που γίνεται για να εκφοβίσει τους δικαστές οι οποίοι θα δικάσουν την υπόθεση. Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τότε τι είναι; Αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, μη διστάζοντας να αναφέρει και το όνομα του Κώστα Πλεύρη, που λειτούργησε ως "κόκκινο πανί" για τους γνωστούς αριστεροπροοδευτικούς.
Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης αρνήθηκε ότι παρεμβαίνει στην επικείμενη δίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο και δικαιούται να ελέγχει τους δικαστές!
"Έπρεπε να παρέμβουμε επί των φράσεων εκείνων του κ. Γαβαλά, που προσβάλλουν το Γενικό περί Δικαίου αίσθημα" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός εννοώντας τα όσα λέει στην απόφασή του ο διωκόμενος δικαστικός για τις αρετές της Βασιλευομένης Δημοκρατίας, την γενναιότητα με την οποία πολέμησαν οι Γερμανοί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι δεν υπέφεραν μόνο οι Εβραίοι κατά την περίοδο 1939-45!

Ανεξάρτητες αρχές και εθνική κυριαρχία
Από όλα αυτά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην σημερινή Ελλάδα η σκέψη διώκεται και οι δικαστές απειλούνται με απόλυση εξαιτίας της όποιας ιδεολογίας τους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην συνέχεια της παρεμβάσεώς του το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Χατζηγάκης κατηγόρησε τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ότι ζουν σε άλλη εποχή και επιτίθενται εναντίον των Ανεξάρτητων Αρχών: "Βρισκόμαστε σε εποχή Παγκοσμιοποίησης, όπου αναπόφευκτα και μοιραία ορισμένες εξουσίες τις οποίες είχε το κράτος έχουν υποχωρήσει, έχουν υποσταλεί. Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι, ως εκπρόσωποι του λαού, να βρούμε εκείνες τις λύσεις για να προστατεύσουμε τους πολίτες, εκεί όπου δεν γίνεται, βάσει των δεδομένων", ανέφερε επί λέξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης!
Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μα φυσικά την ομιλία της τότε Προέδρου της Βουλής Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία τον Μάιο του 2005, ανακοινώνοντας στον κ. Κάρολο Παπούλια ότι εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προανήγγειλε ότι τα σύνορά μας θα συρρικνωθούν και θα μειωθεί η εθνική μας Κυριαρχία, διότι αυτό επιτάσσει η Παγκοσμιοποίηση! Τι να πούμε; Ο Θεός της Ελλάδος ας βάλει το χέρι του!

> Θεόδωρος Χατζηγώγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: