τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΚΟΣΣΟΒΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΘΡΑΚΗ






Τα δίνει όλα ο Κωστάκης στην Θράκη...Η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Βακούφια την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Βουλή, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν.
H κυβέρνηση Καραμανλή, με την εξοργιστική ανοχή όλης της αντιπολίτευσης πλην ΛΑΟΣ είναι αποφασισμένη να κάνει συνεχείς παραχωρήσεις στην "φίλη" Τουρκία και στον κουμπάρο Ερντογάν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, μόνο και μόνο γιατί αυτή είναι η εντολή της Ουάσιγκτων.

Ήταν όντως αποκαρδιωτική η εικόνα της Βουλής αυτό το διήμερο, με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ σε ρόλο "πρώτων Χριστιανών" στην αρένα με τα λιοντάρια και όλα τα υπόλοιπα κόμματα να τους κατηγορούν για ρατσισμό, για τορπιλισμό της εξωτερικής μας πολιτικής και για πρόκληση ζημιάς στην διεθνή εικόνα της χώρας!

Είμαστε "Large" και δίνουμε απλόχερα
Η αποθέωση του αυτοκτονικού μαζοχισμού που έχει καταλάβει την κυβέρνηση ήταν το μόνιμο επιχείρημα του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου όταν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ τον ρωτούσαν γιατί οι ελληνικές παραχωρήσεις για τα βακούφια στην Θράκη δεν συνοδεύονται από αμοιβαίες παραχωρήσεις της Τουρκίας στον Ελληνισμό της Πόλης:
Εμείς είμαστε χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουμε πολιτισμό και θα δώσουμε όλα τα προνόμια στην Μουσουλμανική μειονότητα, ασχέτως του τι κάνει η Τουρκία για τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης!
Ας δούμε, όμως, πώς έθεσαν το θέμα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, για να καταλάβουμε πού το πάει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα βακούφια (ελληνιστί αφιερώματα) των Μουσουλμάνων της Θράκης...
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι ο Καραμανλής χαρίζει όλα τα Βακούφια στον Ερντογάν, ενώ μόνο το ένα τρίτο της μουσουλμανικής μειονότητας είναι Τούρκοι.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε ότι με τις ρυθμίσεις για τα βακούφια κοσσοβοποιείται η Θράκη και σύντομα θα βρεθούμε στην δυσχερή θέση της Σερβίας.
Ο Ηλίας Πολατίδης κατηγόρησε το ΚΚΕ και τον Συριζα, ότι ενώ στους δρόμους φωνάζουν "Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι", αποδέχονται πλήρως τις εντολές της Ουάσιγκτον που υπαγόρευσε αυτό το νομοσχέδιο.

Νομοσχέδιο υπαγορευμένο κατευθείαν από Ουάσιγκτων
Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός ήταν ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε το αυτονόητο που όμως δεν τολμά να ψελλίσει κανείς: Ότι το νομοσχέδιο για τα βακούφια είναι πιστή μετάφραση της Εκθέσεως της Αμερικανικής Πρεσβείας για την Μειονότητα στην Θράκη!
Η μόνη ελπίδα των Χριστιανών για να έχουν τα ίδια προνόμια με την μειονότητα της Θράκης είναι να γίνουν κι αυτοί Μουσουλμάνοι, είπε με νόημα ο κ. Πλεύρης και υπενθύμισε με τις τρόπους αρπάζουν τις ελληνικές περιουσίες οι Τούρκοι στην Πόλη: Εμφανίζουν στα δικαστήρια απογόνους του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας κλπ και τους αποδίδουν ολόκληρες τις τεράστιες περιουσίες των χριστιανικών ιδρυμάτων και συλλόγων που έχουν τα ονόματα αυτών των Αγίων!
Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης επικαλέστηκε σειρά αποφάσεων του ΣτΕ ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των πολιτών ανάλογα με την θρησκεία. Συνεπώς, η ρύθμιση της ποσόστωσης του 5 τοις χιλίοις για την εισαγωγή στο Δημόσιο Μουσουλμάνων της Θράκης χωρίς τα απαραίτητα προσόντα είναι αντισυνταγματική.
Έξαλλος ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αντέκρουσε τα περί αντισυνταγματικότητος που έθεσε ο ΛΑΟΣ με μία σειρά "ανθρωπιστικών" επιχειρημάτων για την ανάγκη να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των μουσουλμάνων!
Αξιοσημείωτη είναι τέλος και η επισήμανση του Πλεύρη για την εμμονή της κυβέρνησης στην χρησιμοποίηση του όρου "Δυτική Θράκη" που έχουν επιβάλλει οι Τούρκοι (Bati Trakya), υπονοώντας το τμήμα της Θράκης που κατείχε η Ελλάδα. Επίσης ο Θ. Πλεύρης διερωτήθηκε γιατί στο νομοσχέδιο αναφέρεται ο τουρκικός όρος "βακούφια" αντί του ελληνικού "αφιερώματα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: