τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ... ΑΤΤΙΛΑΣ

H αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας Κλάουντι ΡότΤα κατεχόμενα ελληνοκυπριακά εδάφη επισκέπτεται αυτές τις ημέρες η αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας Κλάουντι Ρότ. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του προέδρου της τουρκοκυπριακής «βουλής» και η γερμανίδα πολιτικός θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.
Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού ευρωπαϊκού κόμματος στα κατεχόμενα και αποτελεί μία έμμεση αναγνώριση του Αττίλα και της στρατιωτικής εισβολής του 1974. Κανέναν βέβαια δεν πρέπει να εκπλήσσει αυτό το γεγονός αφού οι «πράσινοι» της Γερμανίας, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ομοιδεάτες τους, πρωτοστατούν σε «αγώνες» για τα δικαιώματα ανύπαρκτων μειονοτήτων και «καταπιεσμένων» ανά την υφήλιο.
Ας μην ξεχνάμε, την προ ολίγων μηνών, επίσκεψη αντιπροσωπείας των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση, ποιών άλλων, μα φυσικά της κοινοβουλευτικής ομάδας των «πρασίνων».
Ας δούμε όμως τι αναφέρει χαρακτηριστικά η Ρότ για το ζήτημα της κατοχής και της διαίρεσης της Κύπρου:
«Θέλουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου και από τις δύο πλευρές. Ο τουρκικός στρατός δεν έχει θέση στο νησί. Βεβαίως και γνωρίζω την Ιστορία και την εισβολή του ΄74. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι υπήρχε Ιστορία και πριν από την εισβολή, όταν έγιναν και διώξεις Τουρκοκυπρίων.»
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μα φυσικά τις θέσεις διαφόρων πολιτικών και «ιστορικών», ελλαδιτών και κυπρίων, οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους, δικαιώνουν ιστορικά την εισβολή του Αττίλα το 74, τις σφαγές και την προσφυγιά του ελληνικού στοιχείου στην Μεγαλόνησο.

Πολιτικοί που δεν ανήκουν βέβαια μόνο στον χώρο της «οικολογίας» αλλά επεκτείνονται στον ευρύτερο «προοδευτικό» χώρο της διεθνιστικής αριστεράς αλλά και της παγκοσμιοποιημένης δεξιάς. Όταν λοιπόν μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, τι να περιμένουμε από τους ξένους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: