τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

Ανοίγει το οδόφραγαμα του Λήδρα Πάλας ο Χριστόφιας, χωρίς ανταλλάγματα απο τον ΤαλάτΧειροκρότησαν ΟΗΕ και Αγλλοαμερικανοί την συνάντηση Χριστόφια Ταλάτ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα κι ιδιαίτερα την συμφωνία για την διάνοιξη της οδού Λήδρας. Μέχρι κι η κρατική τηλεόραση της μακρυνής Ιαπωνίας ασχολήθηκε με την είδηση. Στις αμέσως όμως επόμενες ημέρες είχαμε την γνωστή τουρκική υπαναχώρηση. Ενω είχε συμφωνηθεί ν' αποναρκοθετηθεί ο γύρω χώρος, οι τουρκικές δυνάμεις απαγόρευσαν την περασμένη Δευτέρα στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ ν'αρχίσει την αποναρκοθέτηση. Οι Τούρκοι στρατηγοί έχουν εκφράσει από καιρό την διαφωνία τους για το πλήρες άνοιγμα της οδού Λήδρας. Πιο ωμή παρέμβαση της τουρκικής στρατιωτικής παραεξουσίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την ξαφνική επίσκεψη στην Κύπρο του αρχηγού του τουρκικού επιτελείου στρατηγού Μπουγιούκανιτ, που ξεκίνησε την Τεταρτη κι ολοκληρώνεται σήμερα Σαββάτο. Είναι μια επίδειξη δύναμης του πραγματικού αφεντικού.
Από την άλλη Χριστόφιας και Ταλάτ αποφάσισαν τις εργασίες Τεχνικών Επιτροπών κι Επιτροπών Εργασίας για θέματα ουσίας και καθημερινότητας και μάλιστα τέθηκε και χρονοδιάγραμμα τριών μηνών, που με τη λήξη του οι δύο άνδρες θα ξανασυναντηθούν. Από το κοινό ανακοινωθέν όμως μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας λειπουν αναφορές τόσο στο σχέδιο Ανάν όσο και στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Για το σχέδιο Ανάν ήταν γνωστό ότι, τουλάχιστον σαν όνομα, δεν υπήρχε στα νέα σχέδια των Αγγλοαμερικανών.
Έχει κατά κόρον υπογραμμιστεί ότι η ουσία του σχεδίου Ανάν θα επανέλθει με καινούργια ονομασία. Απλά δηλαδή θ' αλλάξει ρούχα ο Μανωλιός. Η παράλειψη όμως αναφοράς στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου υποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Όπως είναι γνωστό, η συμφωνία αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία της προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου κι ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε δηλώσει ότι θ' αποτελέσει τη βάση για τις μελλοντικές συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους. Κι αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση ελληνοκυπριακής υποχωρητικότητας. Χωρίς καν μια διαμαρτυρία τόσο η Ελλάδα όσο κι Κύπρος ανέχθηκαν την αυτόνομη παρουσία στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο της Βόρειας Κύπρου. Ενώ το άνοιγμα εμπορικού γραφείου της Βόρειας Κύπρου στο Ισραήλ έδωσε τον τόνο των μελλοντικών εξελίξεων.
Για το λόγο αυτό ετοιμάζονται διάφορες επισκέψεις στην Κύπρο. Πρώτος φθάνει, αύριο Κυριακή, ο βοηθός Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ Λιν Πάσκοε, που θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με Χριστόφια και Ταλάτ. Θ' ακολουθήσουν ο βοηθός υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαθιους Μπράιζα και ο γραμματέας του υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, ο ίδιος που προκάλεσε την συνάντηση Μπακογιάννη Μιλοσόφσκι στις Βρυξέλλες. Μάλιστα οι δυό τους και ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Όλι Ρεν δήλωσαν ότι ανυπομονούν να περπατήσουν στην ελεύθερη οδό Λήδρας. Τώρα που έλειψε ο Τάσσος Παπαδόπουλος άρχισε η κινητικότητα. Όπως λέει και λάος: θέλει "η καλή κυρία" να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Αυτή χαρά κατέλαβε και τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, που περιμένει την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα που ξεκινά στο Βουκουρέστι η κρίσιμη σύνοδος του ΝΑΤΟ, τον Χριστόφια στο Λονδίνο.

Όλα δείχνουν ότι τα σύννεφα θα μαζευτούν κατάμαυρα πάνω από το νησί κι η έλλειψη της πατριωτικής πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει κι αυτός με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: