τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Η Cosmofon κάνει χρήση του όρου "Μακεδονία" όταν αναφέρεται στην ΠΓΔΜ - Σχετική απάντηση του Ο.Τ.Ε. στο ΛΑ.Ο.Σ.!!!

Δελτίο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ.

Ανατριχίλα από τον ΟΤΕ σχετικά με το όνομα Βαρντάρσκα: Δικαιολόγηση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από θυγατρική του και επιχειρήματα - πρόκληση για κάθε Έλληνα.
Απάντηση απέστειλε ο Υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης στο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Αθηνών Κωστή Αϊβαλιώτη στην ερώτησή του για τους λόγους που η COSMOFON (θυγατρική της COSMOTE) χρησιμοποιεί σε διαφημίσεις της τον όρο «Μακεδονία» όταν αναφέρεται στην Βαρντάρσκα.
Ο Κ. Χατζηδάκης κοινοποιεί στον ερωτώντα βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. την επίσημη θέση του ΟΤΕ με ημερομηνία 27-11-2007, όπου ο ΟΤΕ φαίνεται να ενοχλείται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και σημειώνει με έμφαση ότι είναι εταιρεία που λειτουργεί με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» !
Δικαιολογεί, μάλιστα, την COSMOFON «η οποία έχει την έδρα της και δραστηριοποιείται στα Σκόπια και διέπεται από τους κανόνες του κράτους αυτού», κάτι που - κατά τη λογική του ΟΤΕ - προφανώς επιτρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» παρόλη την αυτονόητη βλάβη που προκαλείται στα εθνικά μας συμφέροντα.
Παρόλα αυτά, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι «επιστήσαμε την προσοχή στην διοίκηση της εταιρείας αυτής και στην μητρική της εταιρεία COSMOTE να αποφεύγουν (;) να χρησιμοποιούν τη μη αποδεκτή ονομασία του κράτους αυτού και οπωσδήποτε εκτός της επικράτειάς του να το αποκαλούν με την ονομασία που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση».
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η (άμεσα συνδεδεμένη με τον ΟΤΕ) COSMOFON μπορεί (ή και υποχρεούται!) να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» εντός της Βαρντάρσκα ανεξαρτήτως της εθνικής βλάβης που προκαλείται;
Αλλά φαίνεται ότι ο ΟΤΕ (που λειτουργεί με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» κλπ και ενοχλείται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με τα «έργα και τις ημέρες του») προφανώς τελεί εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να επιβάλλει ούτε καν σε αυτόν και τις θυγατρικές του τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: