τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ με την ΚΑΤΑΔΙΚΗ 5 ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ.

www.Apodimos.com

Τελικά δεν ήταν μόνο οι αντιδράσεις που αντιμετώπισαν οι έλληνες φίλαθλοι στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας – Ελλάδος ένα απλό γεγονός ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας όπου ο σεβασμός των εθνικών συμβόλων κατέπεσαν κάτω από τις ορδές συγκεκριμένων ομάδων αλβανών είναι και το Αλβανικός κράτος όπου προσπαθεί να εκφοβίσει και να τιμωρήσει τους κατοίκους της Χειμάρας, για την εκλογή δημάρχου της μια και που υποστηριζόταν από το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ομόνοια.

Πλέον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας είναι κενό γράμμα, για το κράτος της Αλβανίας και μιλάμε την στιγμή που η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου ακόμα δεν είχε τελειώσει, να βλέπουμε το γεγονός ότι για την πρώτη φορά μετά το 1995 να καταδικάζονται 5 στελέχη της ελληνικής μειονότητας της Χειμάρας και ακόμα να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα να ασκήσουν έφεση. Αυτή είναι μια συμπεριφορά ομοεθνών ανθρώπων των οικονομικών μεταναστών της Αλβανίας την στιγμή όπου δέχονται την καλή συμπεριφορά του Ελληνικού Κράτους ;

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αλβανία, ανακοινώθηκε η ερήμην καταδίκη πέντε ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Χειμάρας για τη στάση τους κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2003 έτσι η Ένωση Χειμαριωτών Ελλάδος καλεί τη Βουλή των Ελλήνων, τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους φορείς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν τη νέα δίωξη κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και να απαιτήσουν να τερματισθούν άμεσα οι πολιτικές διώξεις εις βάρος των στελεχών της μειονότητας.

Oι έλληνες μειονοτικοί στην Αλβανία που καταδικάσθηκαν είναι :

1. Άγγελος Κοκαβέση, πρόεδρος της Ενώσεως Χειμαριωτών Ελλάδος

2. Βαγγέλης Κολίλας,

3. Κωνσταντίνος Λάζαρης,

4. Φρέντης-Διονύσης Μπελέρης, μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Χειμαριωτών Ελλάδος

5. Σοφία Ράπου.

Οι τέσσερις πρώτοι καταδικάσθηκαν από το περιφερειακό Δικαστήριο Αυλώνος (απόφαση 244/2004) σε τρία χρόνια φυλάκιση ο καθένας ενώ η τελευταία καταδικάσθηκε σε ενάμισι χρόνο φυλάκιση. Ενώ αυτή η καταδίκη γίνεται για την πρώτη φορά μετά το 1995 όπου καταδικάζονται στελέχη της μειονότητας.

Αυτή η απόφαση εκδόθηκε την 24 Σεπτεμβρίου 2004 αλλά επιδόθηκε στους καταδικασθέντες στο τέλος Οκτωβρίου αφ’ ενός αφαιρεθεί η δυνατότητα να ασκήσουν έφεση και αφ’ ετέρου για να μην γίνει γνωστό το γεγονός κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κατηγορίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της απίθανης συμπεριφοράς του κράτους της Αλβανίας, εναντίον των μελών της ελληνικής μειονότητας η υποκίνηση εθνικιστικού μίσους και προσβολή της Αλβανίας και των συμβόλων της και αναλυτικά είναι :

ü οι κατηγορούμενοι πίεζαν τις προηγούμενες των εκλογών ημέρες ηλικιωμένους για να ψηφίσουν υπέρ του υποστηριζόμενου από την Ομόνοια υποψηφίου!!!

ü ως μέλη της Ενώσεως Χειμαριωτών είχαν οργανώσει μετάβαση με λεωφορεία των ψηφοφόρων από την Ελλάδα!!!

ü έλαβαν μέρος σε (ειρηνική!!!) διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο της Χειμάρας το βράδυ των εκλογών ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας αντιαλβανικά συνθήματα (η διαδήλωση ξεκίνησε όταν έγινε γνωστό ότι μέλη της μυστικής αστυνομίας είχαν κλέψει μια κάλπη από εκλογικό τμήμα και είχαν χτυπήσει μέλη της εφορευτικής επιτροπής).

Στην εκδίκαση αυτής της περίεργης δίκης και ίσως και με προεκτάσεις μια και η Ελληνική Βουλή, τα Ελληνικά Κόμματα και οι φορείς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το έχουν υπ’ όψη τους , διότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες μόνον αστυνομικοί και μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος. Όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο της συμπεριφοράς εναντίον της ελληνικής μειονότητας, όμως σας γνωρίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό το αλβανικό κράτος προσπαθεί να εκφοβίσει και να τιμωρήσει τους κατοίκους της Χειμάρας για την εκλογή ως δημάρχου του κ. Βασίλη Μπολάνου που υποστηριζόταν από το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: