τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ!!!

Ο ανίκανος Μπους ανακατεύει την τράπουλα στα ΒαλκάνιαΔεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι η διακυβέρνηση Μπους είναι η χειρότερη στις ΗΠΑ, που τις έχει φέρει μι' ανάσα πριν από ένα νέο κραχ, όπως αυτό του 1929. Η πιο μεγάλη αποτυχία του είναι η εξωτερική πολιτική, που φανερά την έχουν χαράξει συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα της μεγάλης δύναμης. Εγκλώβισε με ψέματα, κατά ομολογία του ίδιου, στρατεύματα στο μακρυνό Ιράκ και το πιο μακρυνό Αφγανιστάν, που, μετά τις πρώτες νίκες, βρίσκονται καθηλωμένα και με μεγάλες απώλειες. Σταδιακά ακόμα και οι πιο πιστοί σύμμαχοι στις δύο εισβολές δείχνουν να του γυρίζουν τώρα την πλάτη.

Η μόνη προοπτική, που είχε μείνει ζωντανή μέχρι την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ήταν η προς ανατολάς διεύρυνση της συμμαχίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, με την πιο πιστή σύμμαχό του Βρετανία να κρατά μία αρνητική γι' αυτόν ουδετερότητα.

Το ανακάτεμα των Βαλκανίων
Πιο φανερή είναι η αποτυχία Μπους στα Βαλκάνια. Η πρόσκαιρη επιτυχία της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, έχει γυρίσει εναντίον του, αφού έδωσε ένα ισχυρό πάτημα στη Ρωσία να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στην Σερβία και να προωθήσει την επιθετική ενεργειακή πολιτική της με την συμφωνία μαμούθ της "Γκάζπρομ" με την κρατική σερβική εταιρεία πετρελαίου. Αυτό που δεν είχε καταφέρει ούτε ο "πατερούλης" του υπαρκτού σοσιαλισμού Στάλιν, το κατάφερε ο νέος ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Πούτιν, έφερε τη Ρωσία στα Βαλκάνια.
Τις διαθέσεις τους οι Ρώσοι τις είχαν δείξει με την επιχείρηση αποστολής ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, όταν γλύτωσαν από μεγαλύτερη σφαγή τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου.
Χάρη σ' αυτήν την αποστολή, όχι μόνον γλύτωσαν οι Σέρβοι, αλλά απόκτησαν και μία συμπαγή εθνική παρουσία στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και δείχνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν πολιτική αυτοτέλεια απέναντι στο αλβανόφωνο καθεστώς της Πρίστινας με τις εκλογές που προκήρυξαν για τον Μάιο.
Τουλάχιστον για την περιοχή μας οι ΗΠΑ δείχνουν αδύναμες να ασκήσουν κάποιο έλεγχο στις εξελίξεις. Δεν υπάρχει τρόπος ν' ανακόψουν την προοπτική να προχωρήσουν οι Σέρβοι της Βοσνίας Ερζεγογοβίνης σε απόσχιση. Νέες στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως στην περίοδο 1996- 1999, δεν είναι πλέον τόσο εύκολες. Οι Αμερικανοί απώλεσαν ακόμα και κάθε ηθικό έρεισμα για την επέμβασή τους, μετά τις αποκαλύψεις της Κάρλα ντελ Πόντε ότι οι ΟΥΤΣΕΚΑδες όχι μόνον κατέσφαξαν τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και μέσω Τιράνων εμπορεύτηκαν τα όργανα των θυμάτων τους. Τώρα δειλά δειλά αρχίζει να ξεδιπλώνεται η αλήθεια για το ποιοι ήταν οι σφαγείς και ποιοι τα θύματα. Η καταστροφή των μνημείων του πολιτιστικού λίκνου των Σέρβων βρήκε επιτέλους δίοδο μέσα από το σκότος των στρεβλώσεων των ΜΜΕ. Η επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο δεν είχε κανένα ηθικό έρεισμα. Ήταν μια ψυχρή εισβολή των αμερικανικών συμφερόντων στα Βαλκάνια με την βοήθεια ηγεσιών μαριονετών. Απέτυχε ο Μπους στη σχεδιαζόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την είσοδο της Ουκρανίας και της Γεωργίας, όπως και για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας σε Πολωνία και Τσεχία. Το μόνο που έμενε ήταν η είσοδος στο ΝΑΤΟ της Κροατίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων, αλλά κι εκεί απέτυχε. Τα Σκόπια έμειναν έξω.

«Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα
Μετά την άσκηση του ελληνικού βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο Μπους έχει λυσσάξει, για να ολοκληρώσει τουλάχιστον μία επιτυχία στην εξωτερική πολιτική του. Το πόσο χαμένα τα έχουν και το άμετρο μίσος που κρύβει φάνηκαν από τις δηλώσεις του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φρίντ.
Όμως η δήλωση του Δανιήλ Φριντ για την ύπαρξη "Μακεδονικής" εθνότητας και "Μακεδονικής" γλώσσας ήταν απόλυτα συμβατή με την αμερικανική πολιτική, που ενώ ήταν γνωστή, τώρα σιγά σιγά αποκαλύπτεται. Στις 9 Απριλίου η "Ελευθεροτυπία" δημοσίευσε ένά άρθρο με τίτλο "Η σκοπιανή προπαγάνδα, επίσημη θέση στα κείμενα και τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ". Δεν είναι όμως μόνον το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ που έχει υιοθετήσει την ύπαρξη "Μακεδονικής" εθνότητας και "Μακεδονικής" γλώσσας. Πριν χρόνια το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του χάρτη της "Μακεδονίας", που περιλάμβανε και την Χαλκιδική με την ένδειξη ότι η πέρα των Σκοπίων περιοχή βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή. Είναι ακόμα γνωστές οι προσπάθειες του Συμβουλίου της Ευρώπης και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να προωθήσουν την αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα και να νομοθετηθεί η διδασκαλία της "μακεδονικής" γλώσσας στ' ανύπαρκτα μέχρι σήμερα μειονοτικά σχολεία.
Το πιο ανησυχητικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" που σημειώνει: "...Η δημόσια προσοχή και η προσοχή της κυβέρνησης έχουν πλέον στραφεί σε θέματα οικονομίας και ανεργίας, στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε θέματα που θεωρούνται ως απειλές στην εθνική μακεδονική ταυτότητα, καθώς και στην διαφορά για το όνομα με την Ελλάδα". Αυτό είναι από έγγραφο του 2006. Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλη. Είναι αδύνατο να μην το γνώριζε, αφού περιλαμβάνεται σε δημοσιευμένη πράξη για την Υποστήριξη της Δημοκρατίας στην Αν. Ευρώπη. Είναι επομένως ακατανόητη ακόμα και η συνέχιση συνομιλιών ακόμα και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μια και ο Νίμιτς έχει δείξει κατά τον πιο προφανή τρόπο ποιο είναι τ' αφεντικό. Με τέτοιες "πλάτες" οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να φθάσουν ποτέ σε συμφωνία που θα εξασφαλίζει και τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή.

Η αντιφατική ελληνική πολιτική
Προσωπικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την αντιφατική ελληνική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να ζητείται προσέγγιση με τη Ρωσία και να διακηρύσσεται η φιλία μας με τους Σέρβους και η Ντόρα Μπακογιάννη να εξοργίζει τον Σέρβο ομόλογό της με την εμμονή της ότι η αποστολή στρατιωτικής δύναμης από την ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο είναι σύννομη με την απόφαση 1244 του ΟΗΕ, που ρητά αναφέρει την περιοχή σαν μέρος της Σερβίας. Δεν είναι δυνατό ν' ανέχεται την σιωπή της υπουργού του για την δήλωση του Έλληνα πρέσβυ στην ¶γκυρα ότι σε δύο χρόνια θα έχουν αναγνωριστεί τουρκικοί σύλλογοι και οργανώσεις στην Θράκη, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έχουμε δεχθεί επίσης αδιαμαρτύρητα. Δεν είναι δυνατό να επιζητούμε την βοήθεια της Γαλλίας στο Σκοπιανό και κλείνουμε τ΄αφτιά μας στο κάλεσμα του Πατρίκ Ντεβετζιάν (Γ.Γραμματέα του κόμματος του Σαρκοζί) να μην υποστηρίζουμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Δεν είναι δυνατό να κωφεύει ο Κώστας Καραμανλής στην επιστολή της Ακαδημίας Αθηνών που του ζητά να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο για τα μουσουλμανικά βακούφια, γιατί αποτελεί Δούρειο Ίππο για την Θράκη. Είναι βολικό να καλύπτεται πίσω από την διάχυτη φήμη ότι υπάρχει διάσταση Μαξίμου και ΥΠΕΞ. Δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Αν όντως η Ντόρα Μπακογιάννη κινείται έξω από την κυβερνητική γραμμή, οφείλει να την καταγγείλει και να την αποπέμψει. Αν μαζύ της θα συμπαρασυρθεί σε παραίτηση και η ίδια η κυβέρνηση είναι αδιάφορο.
Σε τελευταία ανάλυση δεν είναι δυνατό να μπαίνουν τα συμφέροντα της διατήρησης του πρωθυπουργικού θώκου, πάνω από τα εθνικά και μάλιστα σε περίοδο δύσκολη για τον ελληνισμό, αφού οι Αμερικανοί διακηρύσσουν ότι με τα νέα δεδομένα (την εκλογή Χριστόφια) θα επιτευχθεί λύση του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: