τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΛΑ.Ο.Σ.;

Στα ''συν'' του Χριστόφια το άνοιγμα της οδού Λήδρας λέει ο κ. ΚαρατζαφέρηςΗ τουλάχιστον «παράξενη» δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη για το άνοιγμα της διόδου στην οδό Λήδρας, αιφνιδίασε και ξένισε πολλούς από εμάς, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά τους εορτασμούς της λαμπρής επετείου της 1ης Απριλίου 1955, ημέρας έναρξης του ηρωικού απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Κι ενώ οι οπαδοί της Ένωσης στην Κύπρο, αντέδρασαν με βδελυγμία στη διάνοιξη, βλέποντας την ελληνική σημαία να κυματίζει απέναντι από την τουρκική και κάποιους οπαδούς της «προσέγγισης» να σουλατσάρουν στη Λήδρας χαζοχαρούμενα, σαν να μην έχει ποτέ συμβεί τίποτα, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε από τη Λευκωσία ότι η διάνοιξη «σηματοδοτεί την δυνατότητα μιας νέας εποχής», ενώ «καταγράφεται στα συν» της έναρξης της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια. Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε ζητήσει από τον Γλαύκο Κληρίδη να ανοίξουν οι δίοδοι στην πράσινη γραμμή!

Είχαν προηγηθεί στη διάρκεια της διάνοιξης συνεχείς προκλήσεις από Τουρκοκύπριους ψευτοαστυνομικούς, που εξανάγκασαν τις κυπριακές αρχές ασφαλείας να κλείσουν προσωρινά τη δίοδο.
Φαίνεται, ότι δεν έγιναν αντιληπτές από τον Έλληνα πολιτικό. Όπως δεν έγιναν αντιληπτά και τα συμβάντα του 1996, που στοίχισαν τη ζωή στον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: