τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ!!!

ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δρέψουν τους καρπούς της πολιτικής αγυρτείας τους στις επόμενες εκλογές«Βατερλό» της Αριστεράς στην πυρόπληκτη Ηλεία

Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στη Μανωλάδα Ηλείας, αναδεικνύουν την αντιλαϊκή και υπονομευτική δράση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αντεξουσιαστών.
Μόνο που αυτή τη φορά, καθώς όλοι αυτοί στράφηκαν κατά των αγροτών και των παραγωγών της περιοχής, εκτέθηκαν στη συνείδηση του τοπικού πληθυσμού, που πια ξέρει με τι έχει να κάνει και ήδη «τους περιποιείται» ως τους αρμόζει.

«Δημοσιογραφικό» φυτίλι
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν μετά από ανταπόκριση του Μάκη Νοδάρου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών (κυρίως από το Μπάγκλα Ντες, τη Βουλγαρία και την Αλβανία), που μαζεύουν τις φράουλες.
Ο δημοσιογράφος στηλίτευε τις συνθήκες εργασίας των περίπου 3.000 αλλοδαπών (διαμένουν σε παραπήγματα), ενώ κατηγόρησε με άρθρο του στην ίδια εφημερίδα των κατοίκους των Λεχαινών για «ρατσισμό» (τι πρωτότυπο…), γιατί αντέδρασαν στην διαμονή στον τόπο τους αλλοδαπών, που οι ντόπιοι θεωρούν ότι είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.


Ακολούθησε με πρωτοσέλιδό του ο «Ελεύθερος Τύπος» (αυτά παθαίνει μια δήθεν «δεξιά» εφημερίδα, όταν προσλαμβάνει μόνο αριστερούς, αριστεριστές και εκσυγχρονιστές), που καυτηρίαζε και αυτός, δίκην του αριστερισμού και «προοδευτισμού» των συντακτών του, τις συνθήκες διαβίωσης των εποχικών εργατών στις περιοχές όπου βρίσκονταν τα θερμοκήπια με τις φράουλες.

Στεγαστικό θέμα
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Βουπρασίας Γιώργος Μπαμπουσκάκης έκανε λόγο για υπερβολές και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, με στόχο να πληγούν οι παραγωγοί φράουλας της περιοχής. Και πρόσθεσε σχετικά με το θέμα της στέγασης:
«Ο δήμος δεν μπορεί να χτίσει σπίτια ούτε να σταματήσει μια δυναμική καλλιέργεια. Οι παραγωγοί χρειάζονται εργατικά χέρια. Αν σταματήσει τρεις μέρες η δουλειά, ο ανταγωνισμός θα μας διαλύσει. Το πρόβλημα όμως πρέπει να λυθεί, για το καλό όλων. Διότι αρκεί μια μολυσματική ασθένεια για να μας εξαφανίσει».
Από την πλευρά του, ένας εκ των παραγωγών που πλήττεται, τόνισε στον «ΕΤ»: «Το στεγαστικό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, αλλά πρέπει να δοθούν κίνητρα στους παραγωγούς. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε 20.000 ευρώ για οικοδομικές άδειες, για εργάτες που μένουν στην περιοχή μόνο τρεις μήνες».
Κι όμως, οι εγκέφαλοι του ΠΑΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολλοί παραγωγοί είτε έχουν παραγγείλει ειδικά κοντέινερς για τη στέγαση των εργατών, ενώ άλλοι έχουν κατασκευάσει ήδη 24 διαμερίσματα για τη διαμονή των εργατών. Αυτά είναι όμως «ψιλά γράμματα», για όσους πήγαν εκεί με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Παραπληροφόρηση
Οι υπερβολές και τα ψέματα όμως κατά των παραγωγών, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα από τις αριστερές εφημερίδες, με χρήση φορτισμένων πολιτικά και ιδεολογικά όρων, όπως «τσιφλικάδες», «σωματέμποροι» και «μαφιόζοι», αλλά και «στυγνή εκμετάλλευση», ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις αλλά και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για «παρεμβάσεις».
Ο αριστερόστροφος πλέον «Ελεύθερος Τύπος» δεν έχασε ευκαιρία να προσβάλλει βάναυσα τους κατοίκους της πυρόπληκτης Ηλείας που προσπαθεί να ανανήψει οικονομικά, κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής που δημιουργούν οι μετρημένοι στα δάχτυλα τσιφλικάδες που βάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα εκθέτοντας άδικα μια ολόκληρη τοπική κοινωνία και μια αγροτική κοινότητα». Ποιος εκθέτει ποιον;
Ακολούθησαν τα σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ με ημιμαθείς και καλοπληρωμένους «αριστερούς» δημοσιογράφους να δίνουν ρεσιτάλ «προοδευτικότητας» και να βγάζουν (από την άνεση της Αθήνας) τα απωθημένα τους εναντίον των βιοπαλαιστών κατοίκων της πυρόπληκτης Ηλείας.

Η πρόκληση και η προβοκάτσια
Όμως, οι προκλήσεις κλιμακώθηκαν. Στελέχη του ΠΑΜΕ μετέβησαν ετσιθελικά στους χώρους δουλειάς των αλλοδαπών, καλώντας τους να σταματήσουν να εργάζονται και να απεργήσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των αλλοδαπών, τους είπαν «να μην δεχθείτε να εργαστείτε ούτε για 50 ευρώ, να καταστραφούν οι παραγωγοί για να μάθουν»! Φυσικά, δεν είχαν κάτι να προσφέρουν στους αλλοδαπούς που θα έχαναν τη δουλειά τους! Δεν τους ενδιαφέρει για αυτούς… Προτεραιότητα έχει η επαναστατική γυμναστική.
Τελικά κατάφεραν να βγάλουν στο δρόμο περίπου 500 αλλοδαπούς, οι οποίοι σε (ευτυχώς ειρηνική) πορεία που πραγματοποίησαν στην περιοχή του δήμου Βουπρασίας, ζήτησαν αύξηση του μεροκάματου και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (μένουν σε πρόχειρα παραπήγματα, χωρίς όμως κανείς να τους υποχρεώνει για κάτι τέτοιο). Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί εργάτες, όχι μόνο δεν συμμετείχαν στην «κινητοποίηση» και στη Διαδήλωση, αλλά στράφηκαν κατά των συναδέλφων τους στη δουλειά. Κάτι που σημείωσε η «Ελευθεροτυπία» με δηκτικό πρωτοσέλιδο τίτλο: «Παραγωγοί και Αλβανοί χτύπησαν αλλοδαπούς εργάτες, δημοσιογράφους και μέλη του ΠΑΜΕ». Φαίνεται ότι εδώ η διεθνιστική προλεταριακή αλληλεγγύη πήγε περίπατο…
Σημειωτέον ότι τα 23 ευρώ που κέρδιζαν ως μεροκάματο ως την ημέρα που ξεκίνησαν οι ταραχές, οι εποχιακοί εργάτες στην Νέα Μανωλάδα, είναι πολλαπλάσια του αντίστοιχου στη χώρα προέλευσής τους. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, προσέρχονται κατόπιν συνεννόησης, ώστε να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε
Το περασμένο Σάββατο, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, (δικαίως) εξαγριωμένοι παραγωγοί φράουλας επιτέθηκαν σε στελέχη του ΠΑΜΕ, που φυσικά δεν είχαν καμία δουλειά στην περιοχή από το να προβοκάρουν τη διαδικασία της παραγωγής, καταστρέφοντας έτσι τους παραγωγούς αλλά και τους εργάτες, που στο τέλος, αν συνεχιζόταν η αναταραχή, θα έμεναν χωρίς δουλειά και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους.
Τελικά, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών που ξυλοκοπήθηκαν συγκαταλέγεται και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Χρήστος Γιάνναρος. Στη διάρκεια των ταραχών, έγιναν 10 συλλήψεις αλλοδαπών, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί 20 προσαγωγές ξένων εργατών από την ΕΛ.ΑΣ. την προηγούμενη μέρα.
Φυσικά, κάποιοι μυαλό δεν βάζουν και προσπαθούν συνεχώς να έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία: αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχαΐα και την Ηλεία μεταβαίνουν συνεχώς στη Νέα Μανωλάδα και ζητώντας την προστασία της αστυνομίας για τη δημιουργία εντυπώσεων, ξεσηκώνουν τους αλλοδαπούς εργάτες, στρέφοντάς τους κατά των αγροτών-παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας.
Όμως, οι αγρότες δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια. Διαμήνυσαν από την πλευρά τους στους υπευθύνους του ΠΑΜΕ ότι αν διανοηθούν να κλιμακώσουν τις προκλητικές τους ενέργειες, κινητοποιώντας και μεταφέροντας κόσμο από την Αθήνα, θα τους βρουν «πολύ δυναμικά» αντιμέτωπους!

Θα τιμωρηθούν στην κάλπη
Εν κατακλείδι: παραγωγοί και εργάτες συμφώνησαν μετά από διαπραγματεύσεις στα 25 ευρώ μεροκάματο και η συγκομιδή της φράουλας διεξάγεται κανονικά. Όσο για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δρέψουν τους καρπούς της πολιτικής αγυρτείας τους στις επόμενες εκλογές, όπως μας επισήμαναν επανειλημμένα οι παραγωγοί και οι οικογένειές τους. Είναι εξάλλου γνωστό σε όσους διαβάζουν πολιτική θεωρία, την απέχθεια των αριστερών για τους αγρότες, που έχουν λόγω της δουλειάς τους ανεπτυγμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: