τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

Η Ντόρα προαναγγέλλει συμβιβάσιμο και ο Σόρος χρηματοδοτεί νέες ''μειονότητες''Λίγες μόνο ώρες μετά το υποτιθέμενο "βέτο" στο Βουκουρέστι και ανάμεσα στις θριαμβολογίες των Ελληνικών ΜΜΕ, και των νέων Μακεδονομάχων, τύπου Κώστα Καραμανλή, εμείς από αυτήν εδώ την εφημερίδα εκφράζαμε τις επιφυλάξεις μας και δεν συμμετείχαμε στο πανηγυρικό κλίμα. Κάποιοι μας κατηγόρησαν ως δύσπιστους, κάποιοι άφησαν να αιωρηθεί ότι δεν συμμετείχαμε στο κλίμα εθνικής ομοψυχίας και ευφορίας.

Και πράγματι έτσι είναι! Και δύσπιστοι είμαστε έναντι των φιλελεύθερων κυβερνήσεων της "δεξιάς" ΝΔ και δεν συμμετείχαμε στο πανηγυρικό κλίμα, που έντεχνα δημιούργησαν με απευθείας συνδέσεις και με συνεχείς συζητήσεις τα κατεστημένα ΜΜΕ. Και κάθε λογικός άνθρωπος έτσι θα έπρεπε να αντιδρά. Γιατί έχουμε καεί τόσες φορές στον χυλό, που πλέον φυσάμε και το γιαούρτι.

Και δυστυχώς και πάλι, αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Δεν πρόλαβε να κλείσει μήνας από τους πανηγυρισμούς, και η κυρία Μπακογιάννη - η οποία για να το υπενθυμίζουμε σε κάποιους είναι Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης και δεν εκφράζει προσωπικές της απόψεις - ξαναχτύπησε, με δύο απανωτές της συνεντεύξεις. Και ξεκαθάρισε το στίγμα στο οποίο πρόκειται να κινηθεί αναφορικά με το Σκοπιανό, η χώρα μας.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, η χώρα μας θα ήταν ικανοποιημένη με το συμβιβαστικό όνομα "Νέα Μακεδονία", το οποίο προβάλλεται εδώ και μία εβδομάδα και σφυγμομετρούνται οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός - κατά την πάγια τακτική του - αποφεύγει να πάρει επίσημη θέση και αφήνει άλλους να υποστούν την πολιτική φθορά. Η οποία από ότι φαίνεται δεν απασχολεί ιδιαίτερα την κυρία Μπακογιάννη, η οποία προτιμά να είναι το καλό παιδί των εξ ΗΠΑ συμμάχων μας.

Αυτές οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Και σίγουρα δεν μπορεί να είναι προσωπικές επιλογές. Όπως προσπαθεί να υπονοήσει ο κ. Κύρτσος στο βασικό του κείμενο στην εφημερίδα city press της Μεγάλης Πέμπτης, υποδεικνύοντας τον Κώστα Καραμανλή ως εσωτερική αντιπολίτευση στην κυρία Μπακογιάννη, να προσπαθεί να σώσει την πατρίδα.

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα, στις εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, μας πείθουν για ένα πράγμα. Ότι το μόνο που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται, όχι την διπλωματική προσπάθεια για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά το εσωτερικό πολιτικό κόστος, από τον επερχόμενο συμβιβασμό. Όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν. Και οι συνεχείς διαρροές ονομάτων, και η μη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δηλώσει τι θεωρεί ικανοποιητικό, πέρα από γενικολογίες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής παίζουν ένα παλιό γνωστό παιχνιδάκι, που έχει γίνει ευρύτατα γνωστό τα τελευταία χρόνια. Επειδή όμως το παίζουν σε βάρος όχι ενός ατόμου, αλλά ενός ολόκληρου λαού ελπίζουν ότι δεν θα γίνει αντιληπτό. Το παιχνίδι λέγεται "ο καλός και ο κακός μπάτσος". Το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα είναι προαποφασισμένο. Το μόνο που μένει είναι το πώς θα πείσουν τον "αγαθό" ελληνικό λαό να μην τους μουτζώσει, μετά τον συμβιβασμό.

Το παιχνίδι είναι αριστοτεχνικά στημένο. Και μην εκπλαγείτε αν αύριο - μεθαύριο, ο πρωθυπουργός, "αδειάσει" την Ντόρα Μπακογιάννη, και πει ότι το "Νέα Μακεδονία" είναι απαράδεκτό, ενώ το όνομα που θέλουμε είναι το "Ανω" ή "Βόρεια Μακεδονία". Και αμέσως τα κατεστημένα ΜΜΕ, τύπου Κύρτσου, σπεύσουν να τον χαιρετίσουν ως εθνικό ήρωα!

> Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: