τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ!!!

Από την ίδια την πόλη των Σκοπίων κατευθύνθηκε η αντίδραση του πρέσβη τους στην ΕλλάδαΠροκλητική πέρα από τα όρια στάθηκε για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα και διαπράττοντας ένα ακόμη διπλωματικό... φάουλ.
Ένα φάουλ που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα – υπό την υψηλή προστασία των ΗΠΑ – η πλευρά των Σκοπίων.

Σε εκδήλωση στην οποία ήταν καλεσμένος, στην Σχολή Ικάρων, ο πρέσβης των Σκοπίων, Μπλαγκόι Χατζίνσκι, επιτέθηκε κατά όχι μόνον της χώρας μας αλλά και των ίδιων των διοργανωτών της εκδήλωσης, όταν δήλωσε ότι θεωρεί προσβλητική την πρόσκληση που του απεστάλη, καθώς δεν αναφέρθηκε ως πρέσβης της «Μακεδονίας», αλλά της «Π.Γ.Δ.Μ.».
Ήταν πραγματικά μίά πρώτης τάξεως επίδειξη θράσους και αλαζονείας, καθώς ο πρέσβης, έφτυσε κυριολεκτικά κατάμουτρα τους Έλληνες, αν μη τη άλλο, συνομιλητές του.
Το θέμα έλαβε περαιτέρω διαστάσεις στον χθεσινό ημερήσιο τύπο, καθώς ήταν η πρώτη επίσημη ουσιαστικά αντίδραση των Σκοπιανών, μετά την Σύνοδο του Βουκουρεστίου, αναφορικά με το πώς σχεδιάζουν να συνεχίσουν την πορεία της χώρας τους στο θέμα, όχι μόνο της ονομασίας, αλλά και του προσδιορισμού μίας "μακεδονικής" γλώσσας και ενός "μακεδονικού έθνους".
Ακόμα ο Χατζίνσκι τόνισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να συνεχίσει τις υποχωρήσεις (!) απέναντι στην στάση της Αθήνας.
Μίλησε ξεκάθαρα για Μακεδονική εθνότητα, τρίβοντας στην μούρη των παρευρισκομένων τα πραγματικά σχέδια των Σκοπιανών, που σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με το ζήτημα της ονομασίας.
Να δούμε για πόσο καιρό ακόμη οι εν Αθήναι… κοιμόμενοι θα συνεχίζουν να δέχονται τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: