τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ... ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!!!

Οργιάζουν οι παράνομοι λαθρομετανάστες στο παζάρι του Πειραιά

Η δικαίωση ήρθε, αφού όμως απειλήθηκαν, χτυπήθηκαν και κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν, αν και εργάζονταν νόμιμα, στην ίδια τους την πατρίδα. Ο λόγος για τους ομοεθνείς μας μικροπωλητές που εργάζονται στο κυριακάτικο παζάρι στον Πειραιά, για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Το ευχαριστήριο στον διοικητή της ΕΛΑΣ στον Πειραιά, Ταξίαρχο κ. Τρικαλιάρη, με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γιαννακάκη, προέδρου του Σωματείου Υπαίθριων Εμπόρων Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο του Πειραιά, αποδεικνύει ότι η Πολιτεία, όταν ευαισθητοποιηθεί, μπορεί να λύσει προβλήματα.
Όμως, η παρέμβαση αυτή δεν είναι αρκετή από μόνη της για να σταματήσει την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων αλλοδαπών κακοποιών, που λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή στο λιμάνι.

Επερώτηση και ευθύνες
Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναδεικνύει το πρόβλημα που επιδεινώνεται από την αδιαφορία των αρχών ασφαλείας, που λόγω λειψανδρίας απέχουν (δεν μπορούν να βρίσκονται πάντα και παντού, ιδιαίτερα την Κυριακή που έχει αγώνες), που καιρός είναι όμως να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εντείνουν την αστυνόμευση. Για να δούμε τι έχει να πει ο αρμόδιος υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης, που το μόνο που φαίνεται να τον ενδιαφέρει είναι να κρατάει χαμηλό προφίλ, για να μην δέχεται επιθέσεις από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ρωτάει ποια μέτρα θα ληφθούν για την τήρηση της τάξης και την ομαλή λειτουργία του παζαριού, αλλά και την αντιμετώπιση των επιθέσεων εις βάρος των Ελλήνων μικροπωλητών. Εμείς από την πλευρά μας, αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τι συνέβη
Η Κυριακή 30 Μαρτίου 2008, θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη των μεροκαματιάρηδων Ελλήνων μικροπωλητών, που βγάζουν υπό αντίξοες συνθήκες το ψωμί τους στο κυριακάτικο παζάρι στον Πειραιά. Δέχθηκαν επίθεση από αλλοδαπούς παράνομους μικροπωλητές, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν οι πρόεδροι του Σωματείου Υπαίθριων Εμπόρων Κυριακάτικης Αγοράς και του Σωματείου Μικροπωλητών "Ελευθέριος Βενιζέλος", Αλέξανδρου Γιαννακάκη και Νεκτάριου Ντόλου, αντίστοιχα.
Την ώρα λοιπόν που η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πειραιά είναι (δολίως) απούσα, καθώς ο δήμαρχος της πόλης εστιάζει τη φροντίδα του στους μετανάστες (και δεν επιθυμεί να εκθέσει σε κίνδυνο τους υπαλλήλους του Δήμου), οι παράνομοι μικροπωλητές, με την ανοχή (και την πολιτική στήριξη τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ) των αρχών, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, λειτουργούσαν στις παρυφές του παζαριού, στην αρχή "διακριτικά" και μετά απροκάλυπτα, πουλώντας προϊόντα κακής ποιότητας στους καταναλωτές που επισκέπτονται το παζάρι.
Όταν οι Έλληνες μικροπωλητές αντέδρασαν δικαιολογημένα στις 30 Μαρτίου, στο χώρο του παζαριού εμφανίστηκαν περίπου 100 αλλοδαποί, που επιτέθηκαν και χτύπησαν τους Έλληνες μικροπωλητές, τραυματίζοντας μερικούς από αυτούς. Δηλαδή, δεν φτάνει που επέβαλαν την παρουσία τους, στερώντας πολύτιμο εισόδημα από τους νόμιμους εμπόρους, τώρα χρησιμοποιώντας βία από κυκλώματα παράνομων μεταναστών, προσπαθούν να τους διώξουν από το παζάρι!

Αστυνομία και συλλήψεις… επιτέλους!
Την επόμενη Κυριακή και κατόπιν παραστάσεων των Ελλήνων εμπόρων στην αρμόδια αστυνομία του Πειραιά, η αστυνομική παρουσία, τουλάχιστον τις πρωινές ώρες, ήταν έντονη. Δύναμη 12 ανδρών από το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου ήταν παρούσα και προχώρησε στις συλλήψεις έξι αλλοδαπών που πουλούσαν παράνομα προϊόντα, στερούμενοι της απαραίτητης άδειας, οι οποίοι όμως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Φυσικά, μόλις η αστυνομία αποχώρησε, κάποιοι αλλοδαποί μικροπωλητές έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στις παρυφές του παζαριού.
Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να είναι παρούσα στο παζάρι σε μόνιμη πλέον βάση, ώστε να φροντίσει για την αποκατάσταση της έννομης τάξης. Είναι καιρός όμως και οι πολίτες να βοηθήσουν την κατάσταση και να μην αγοράζουν προϊόντα από αλλοδαπούς παράνομους μικροπωλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: