τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ!!!

Πρόεδρε Αλέξη, λυπούμαστε αν στενοχωρήθηκες, αλλά αυτά που είπες είναι αρκετά περίεργα, ενδεχομένως συνειδητοποιημένος αριστερός να μην τα έλεγε...Διαβάζοντας την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο περιοδικό "Schooligans", μπορώ να πω ότι με εξέπληξαν ορισμένα πράγματα. Άλλωστε ο Αλέξης σαν νέος πολιτικός αρχηγός που είναι ξέρει να εκπλήσσει.
Tο όλο στυλ του και ο τρόπος που απαντούσε στις ερωτήσεις, εκτός από μία άνεση στην επικοινωνία την οποία ομολογουμένως διαθέτει, έδειχνε ότι ο Αλέξης προσπαθούσε να το "παίξει" κάπως άνετος και χαλαρός.
Από όλα όσα είπε θα σταθώ σε ορισμένα σημεία.
Σε απάντηση για κάτι που είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Αλέξης δήλωσε ότι θαυμάζει την σκέψη του Μάο και τις προθέσεις του!!!. Όταν σε ερώτηση που του έκαναν αν εξαιτίας του πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι, περισσότεροι ακόμα και από τον Χίτλερ, όταν του τονίσθηκε ότι επέβαλλε λογοκρισία, ο Αλέξης όλα αυτά τα παρέβλεψε. Και προσπάθησε να πείσει ανεπιτυχώς βέβαια ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο. Γιατί Αλέξη δεν γίνεται αυτό; Επειδή έτσι σου έμαθαν μια ζωή στις οργανώσεις και στις γκρούπες που γαλουχήθηκες;
Πότε το ανελεύθερο, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισες, καθεστώς του Μάο, "είχε στο κέντρο σκέψης του τον άνθρωπο";
Όταν με το παραμικρό σε στήνανε στον τοίχο με συνοπτικές διαδικασίες; Όταν τους φοιτητές που σκοτώσανε στις εξεγέρσεις που έγιναν για ελευθερία, είχαν το θράσος να στείλουν χρεωστικό για τις σφαίρες του εκτελεστικού τους αποσπάσματος στις οικογένειες τους; Όταν όλα λειτουργούσαν σε καθεστώς φόβου και τρόμου; Αυτό είναι το ανθρωποκεντρικό καθεστώς πρόεδρε Αλέξη; Και γιατί το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ, το οποίο σε θέματα κοινωνικού κράτους ήταν πιο προωθημένο από αυτό του Μάο και του Στάλιν, είτε σου αρέσει είτε όχι, να μην έχει τον άνθρωπο στο κέντρο της σκέψης του; Και γιατί όπως είπες "να απομονώσουμε την σκέψη από την ιστορική περίοδο και το αποτέλεσμα" για τον Μάο, και να μην την απομονώσουμε και για τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι ή όποιον άλλον; Επειδή το θες εσύ Αλέξη; Συνεχίζεις και μιλώντας για τον Στρατό, δηλώνεις με άνεση πως είσαι υπέρ της κατάργησης όλων των στρατών και πώς είχες βάλει βύσμα όταν υπηρετούσες. Θερμά συγχαρητήρια πρόεδρε. Τον θεσμό της θητείας που παρ΄όλα τα αρνητικά του σημεία, ακόμα και δικοί σου πολιτικοί επιστήμονες παραδέχονται ότι αποτελεί βασικό στάδιο στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, τον ξεφτιλίζεις πλήρως. Και έβαλες βύσμα εσύ; Ένας άνθρωπος που υποτίθεται είναι αριστερός, κοντά στους κοινωνικούς αγώνες και αιτήματα; Αυτά πρόεδρε Αλέξη μόνο κάτι φλώροι γιοι μεγαλοβιομήχανων και κάποιοι τσάτσοι πολιτικών τα κάνουν. Το έκανες και εσύ; Πώς θα κατέβεις μεθαύριο στο πεζοδρόμιο για κοινωνικά αιτήματα και αγώνες; Όταν ο απλός, ο καθημερινός νεολαίος, παίρνει την μετάθεση για το Κουφόβουνο Εβρου ή για την Μυτιλήνη, και πηγαίνει και υπηρετεί εσύ βγαίνεις σαν χαζοχαρούμενος που πίνει καφέ στο Κολωνάκι και λες ότι έβαλες βύσμα; Και ότι αν σε έπιαναν από την μύτη θα έσκαγες; Σοβαρά πρόεδρε Αλέξη; Και περνιέσαι και για αριστερός; Οι σύντροφοι σου στον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν, πολέμησαν παλικαρίσια Αλέξη στο Ανατολικό Μέτωπο, και καλά έκαναν, και πολέμησαν ξέρεις για τις απόψεις τους. Ακόμα και οι συμπατριώτες μας σύντροφοί σου του ΕΛΑΣ και του "Δημοκρατικού Στρατού". Όπως πολέμησαν τόσοι και τόσοι σε αυτόν τον κόσμο για την ελευθερία, για τα όποια ιδανικά και απόψεις πιστεύει ο καθένας. Δεν αντέδρασαν έτσι πρόεδρε Αλέξη, δεν έλεγαν ότι έσκαγαν αν τους έπιαναν από την μύτη.
Για την αποποινικοποίηση του χασίς, είναι σαφές ότι θα συμφωνούσες. Τι να συζητήσουμε τώρα. Ορισμένα πράγματα ξέρεις έχουν και ένα πολιτικό σκεπτικό πίσω τους. Για το πώς λειτουργούν τα ναρκωτικά, για το ότι το αμερικάνικο κατεστημένο τα σπρώχνει παντού για να λειτουργούν σαν παραισθησιογόνο στις μάζες και ειδικά στη νεολαία; Για το ότι τα ναρκωτικά είναι πρόβλημα πρωτίστως πολιτικό, πρόβλημα μίας κοινωνίας που νοσεί, ότι δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά. Για το πώς έπαιξαν τον ρόλο τους στον πόλεμο του Βιετνάμ; Για τα συμφέροντα που ακόμα υπάρχουν με το όπιο στο Αφγανιστάν και τα ναρκωτικά στο Ιράκ; Αυτό όμως το σκεπτικό ή το έχεις ή δεν το έχεις. Υποτίθεται ότι είσαι αριστερός πρόεδρε, εμείς θα σου τα λέμε; Τι να πω όμως. Όπως είπες έχεις βρεθεί συχνά σε παρέες που πίνουν και ακόμα βρίσκεσαι …
Πρόεδρε Αλέξη, λυπάμαι αν σε στενοχώρησα, αλλά αυτά που είπες είναι αρκετά περίεργα, ενδεχομένως συνειδητοποιημένος αριστερός να μην τα έλεγε. Ευτυχώς η Αλέκα Παπαρρήγα, σου απήντησε πως οι έμποροι ναρκωτικών δεν μπορούν να είναι ανάμεσά μας και να μας κάνουν μαθήματα μοντερνισμού. Η Αλέκα, όχι κανένας φασίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: