τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Πάμε για αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη;

Δήλωση του Έλληνα πρέσβη σε τουρκική εφημερίδα ότι θα αναγνωρίζονται «τουρκικές ενώσεις» στην Θράκη! Καμμία απάντηση από την κυβέρνηση…

Μετά την δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών Κουμουτσάκου ότι η Ελλάς… σέβεται την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομη η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μας για την απαγόρευση λειτουργίας της «τουρκικής ένωσης Ξάνθης», ήλθε ένα άλλο γεγονός που δείχνει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ό,τι φαίνονται και κάποια γιουσουφάκια ετοιμάζουν κατ’ εντολήν των αφεντικών τους ένα νέο Κόσσοβο στην Βόρειο Ελλάδα! Όπως έγινε γνωστό ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία Φ. Ξυδάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ζαμάν» δήλωσε ότι η Αθήνα «κάνει ενέργειες για την τροποποίηση του νόμου που μπορεί να εφαρμοστεί σε δύο χρόνια» σε ό,τι αφορά την ίδρυση «τουρκικών συνδέσμων» στην Ελλάδα μετά τη σχετική καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στην συνέντευξή του ο πρέσβης αναφέρει: «Αναζητούμε τους τρόπους εφαρμογής της απόφασης του Δικαστηρίου, επειδή είναι απόφαση του Δικαστηρίου βεβαίως και θα εφαρμοστεί. Κάνουμε ενέργειες για την τροποποίηση του νόμου.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε δύο χρόνια… Πρόκειται για ένα θέμα πολύ μπερδεμένο. Οι ελληνικοί νόμοι δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Τώρα πλέον οι συνθήκες αλλάζουν. Παλαιότερα υπήρχαν προβλήματα. Σύμφωνα με τις τότε συνθήκες δεν ήταν λάθος, όμως οι συνθήκες άλλαξαν. Άλλαξε η συμπεριφορά της μειονότητας. Τώρα πλέον είναι καιρός για τη λήψη περισσότερο γενναίων μέτρων…»

Δεν γνωρίζουμε τι εννοεί «γενναία μέτρα» ο κύριος πρέσβης, είμαστε όμως σίγουροι ότι για τις δηλώσεις του αυτές είχε την έγκριση των πολιτικών του προϊσταμένων. Μάλιστα, για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα, ο πρέσβης στην Άγκυρα έκανε μία δήλωση που δεν λέει τίποτε. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα με την «διορθωτική» δήλωσή του:

«Ξυδάς: Φιλική συζήτηση, δεν αποδόθηκε σωστά…: Την κλασική οδό «της μη σωστής απόδοσης» των λεγομένων του επέλεξε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Φ. Ξυδάς για να καλύψει την ατυχέστατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΖΑΜΑΝ» περί αλλαγής του νόμου (;) για σύσταση «τουρκικών Συνδέσμων στη Δ. Θράκη» και προηγούμενων «λαθών» στο θέμα των ελληνικών κυβερνήσεων. Με ανακοίνωσή του στο ΑΠΕ ο κ. Ξυδάς δικαιολογείται ότι η συνάντηση με τον δημοσιογράφο της «ΖΑΜΑΝ» ήταν «φιλική συζήτηση» και όχι συνέντευξη, (σ.σ. δηλαδή, ακόμα χειρότερα, ήταν συζήτηση οφ δι ρέκορντ…) επιμένοντας εκ του ασφαλούς ότι «δεν έχουν αποδοθεί σωστά» οι παρατηρήσεις του για το μειονοτικό θέμα στην Θράκη. Επέμεινε ότι στόχος της συνέντευξης ήταν να μεταφερθούν στην τουρκική κοινή γνώμη ορισμένα θετικά μηνύματα για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να καλυφθεί πίσω από τη δήλωση του κ. Ξυδά, την οποία, όπως ανέφερε όμως, «δεν είχε διαβάσει ακριβώς»… ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/04/2008»

Όπως διαβάσατε ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΣΩ από ό,τι δήλωσε και επιπλέον τόσο το υπουργείο εξωτερικών, όσο και η κυβέρνηση σφυρίζουν κλέφτικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: