τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!!

η θέση του ''Ε.Κ.''Δικαίως πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Πράγματι, η κυβέρνηση πέτυχε αυτό που ήθελε, την αναβολή δηλαδή της συζήτησης για την ονομασία των Σκοπίων στο μέλλον.

Πέτυχε επίσης να παρουσιαστεί σαν ο υπερασπιστής των ελληνικών δικαίων έναντι των προκλήσεων, τόσο των Σκοπιανών, όσο και των Αμερικανών πατρώνων τους.

Εξάλλου ο αντιαμερικανισμός πάντα πουλάει στην Ελλάδα και ειδικά τώρα με τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του Μπούς και την παρέας του.
Βέβαια το γεγονός ότι η συγκυρία ήταν εξαρχής ευνοϊκή για την Ελλάδα, λόγω της αντίθεσης των υπολοίπων Ευρωπαίων στην είσοδο της Ουκρανίας και της Γεωργίας, δεν συνεκτιμήθηκε από τα πανηγυρίζοντα και εθνικά υπερήφανα ΜΜΕ. Ούτως ή άλλως στην πολιτική πρέπει να έχεις και τύχη και αυτή την φορά είχαμε αρκετή με το μέρος μας.

Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως της κυβέρνησης είναι το ότι μετέθεσε την συζήτηση για το Σκοπιανό και στο εσωτερικό μέτωπο. Ένα μέτωπο στο οποίο μόνο προβλήματα και ήττες έχει να επιδείξει η ΝΔ. Τώρα μπορεί να αφήσει, με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ το Σκοπιανό να "κοιμηθεί" στην συνείδηση των Ελλήνων και να επανέλθει σε αυτό στο μέλλον. Το τι θα ακολουθήσει σε αυτό το διάστημα δεν μπορούμε να το ξέρουμε.
Μπορούμε όμως να φανταστούμε ότι θα γίνουν συνομιλίες και υπόγειες πιέσεις τέτοιες ώστε ξαφνικά, μετά από μερικούς μήνες, να δεχθεί η χώρα μας μία ονομασία που τώρα θα θεωρείτο απαράδεκτη. Και να παρουσιαστεί αυτό ως αναγκαίο κακό, αφού δεν θα "μπορούμε να τα θέλουμε και όλα". Κακοπροαίρετα σενάρια ίσως σκεφθεί κάποιος. Καθόλου θα απαντούσαμε εμείς, αφού οι συνομιλίες γίνονται για ονομασία που θα περιέχει το συνθετικό "Μακεδονία" με γεωγραφικό προσδιορισμό". Τι και αν δεν το θέλει αυτό η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Σημασία έχει ότι το θέλουν τα κόμματα, πλήν ΛΑΟΣ και το τονίζουμε αυτό, και με βάση αυτή την θέληση συνομιλούν.

Τώρα όμως, με το ζήτημα να έχει πάρει την δημοσιότητα αυτή και τους Έλληνες αγανακτισμένους από τις προκλήσεις και τα "νταβατζηλίκια" των Αμερικανών, πώς θα μπορούσε η πολιτική ηγεσία να συμβιβαστεί; Θα τους έπαιρναν στην Μακεδονία, και όχι μόνον, με τις πέτρες. Στο μέλλον όμως, με την κατάλληλη συμβιβαστική προπαγάνδα ποιος μπορεί να το αποκλείσει;

Γι' αυτό και χρειάζεται εγρήγορση. Εγρήγορση τόσο από τον λαό μας, όσο και από όλους εκείνους, που αντιδρούν στην σύνθετη ονομασία. Πολιτικούς, δημοσιογράφους, φορείς, όλους όσους δεν θέλουν εθνικό συμβιβασμό για την Μακεδονία μας. Το έχουμε εξάλλου ξαναπεί από αυτήν εδώ την θέση, ότι αυτή είναι και η "χρυσή" ευκαιρία του ΛΑΟΣ να εκφράσει με δυναμισμό την θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Με δράσεις όπως το συλλαλητήριο, με αιτήματα όπως το δημοψήφισμα και σταθερό πολιτικό λόγο.

Ας πανηγυρίσει όσο θέλει η κυβέρνηση. Εμείς το μόνο που αποκομίσαμε από το Βουκουρέστι, είναι το ότι η Ελλάδα μπορεί, όταν θέλει, να διεκδικήσει τα Δίκαιά της. Τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: