τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΞΙΑΣ 60 ΕΥΡΩ!!!

Η δολοφονία του νεαρού αστυνομικού στη διάρκεια ληστείας τράπεζας στο Χολαργό, αναδεικνύει εκ νέου τους κινδύνους αλλά και τα δεινά που υφίσταται το επάγγελμα.Η εφημερίδα αυτή, πάντα στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που υπηρετούν στα σώμάτα ασφαλείας. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, όταν οι μισαλλόδοξοι "προοδευτικοί" εκμεταλλεύονταν κάποια περιστατικά για να χύσουν το δηλητήριό τους και να απαξιώσουν τις προσπάθειες των ένστολων για τη διατήρηση της έννομης τάξης και την προστασία των πολιτών.

Φυσικά, ποτέ δεν χάσαμε ευκαιρία να προβάλλουμε τα δίκαια όσων παλεύουν και παίζουν σε καθημερινή βάση τη ζωή τους κορώνα-γράμματα απέναντι σε αδίστακτους κακοποιούς, για να μπορούμε εμείς και οι οικογένειές μας να κοιμόμαστε ήσυχοι. Στην περίπτωση του νεαρού συνοριοφύλακα που προφυλακίστηκε προσωρινά μετά από συμπλοκή στα σύνορα που στοίχισε τη ζωή σε αλλοδαπό λαθρομετανάστη, δώσαμε μεγάλο αγώνα ώστε να αποφυλακιστεί και θεωρούμε ότι συμβάλλαμε στην ευτυχή κατάληξη.
Η δολοφονία του νεαρού αστυνομικού στη διάρκεια ληστείας τράπεζας στο Χολαργό, αναδεικνύει εκ νέου τους κινδύνους αλλά και τα δεινά που υφίσταται το επάγγελμα. Ο νεαρός ένστολος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των καθηκόντων του στη δεύτερη εργασία του ως security. Οι αστυνομικοί κακοπληρώνονται, κάτι που τους αναγκάζει να εργάζονται και αλλού, για να τα βγάλουν πέρα.
Ειδικά αν έχουν οικογένεια, είναι πρακτικά αδύνατο να ζήσουν μόνο με το μισθό τους και γίνονται security, ταξιτζήδες ή και σερβιτόροι. Το κράτος γνωρίζει. Αλλά δεν κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα. Προηγούνται βέβαια οι στρατιές των παχυλά αμειβομένων "συμβούλων" των διαφόρων παραγόντων του δημόσιου βίου.
Και όσο καιρό κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, το καταλαβαίναμε: τα στελέχη του έβγαιναν στο γυαλί, κατηγορούσαν με το παραμικρό την ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας μάλιστα με στόμφο ότι η αστυνομία έχει "κακή δημοκρατική ιστορία". Είχαν οι άνθρωποι τα "προοδευτικά" απωθημένα τους.
Όμως, επί "δεξιάς" ΝΔ, γιατί συνεχίζεται το κακό; Γιατί ο πολύς και "επιτυχημένος" Χηνοφώτης, δεν κινείται στην κατεύθυνση της επίλυσης των μισθολογικών προβλημάτων των ανδρών και των γυναικών των σωμάτων ασφαλείας; Θα μπορούσε αυτός να ζήσει με 850 ευρώ το μήνα; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά να υπερασπιστεί τους υφισταμένους του; Γιατί δεν μεσολαβεί ώστε να επιδειχθεί μια στοιχειώδης μέριμνα για τους ένστολους; Θεωρεί ότι δεν τον "αγγίζει" το θέμα; Γιατί γυρίζει από την άλλη; Σημειωτέον ότι ο αστυνομικός που σκοτώθηκε θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει στην άκρη και να μη διασταυρωθεί με τους ληστές. Όμως, προσπάθησε να τους σταματήσει. Ήταν αστυνομικός με όλη τη σημασία της λέξης. Ήταν άνθρωπος του καθήκοντος. Και το αίμα νερό δεν γίνεται. Το πλήρωσε όμως με τη ζωή του. Και δεν ήταν ο πρώτος.
Είναι καιρός να δράσουμε. Να πούμε σε αυτούς που πρέπει και στους διάφορους καριερίστες της πολιτικής, ότι η ζωή των αστυνομικών μας δεν είναι για πέταμα. Ότι έχουν και αυτοί οικογένειες, ότι πονούν, ότι υποφέρουν και ότι πληγώνονται από την ελλιπή μέριμνα όσων τους θυμούνται μόνο προεκλογικά.

> Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: