τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»

H ανακουφισμένη (που δεν αποδοκιμάστηκε από κάποιον αγανακτισμένο πατριώτη, όπως φοβόντουσαν οι οργανωτές) Μαρία Ρεπούση Προκλητικός και αμετανόητος ο Αντώνης Λιάκος στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρεπούση

Περίπου 200 άτομα, στην πλειοψηφία τους οπαδοί και στελέχη του Συνασπισμού, έσπευσαν το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΣΗΕΑ για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του αναθεωρημένου βιβλίου Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση που κυκλοφορεί πλέον και στο εμπόριο από τις … αντιρατσιστικές εκδόσεις "Βιβλιόραμα". Παρούσα φυσικά και η ίδια η Μαρία Ρεπούση ντυμένη στα μπλε και στα μαύρα, η οποία όμως δεν τόλμησε να κάτσει στο πάνελ των παρουσιαστών του βιβλίου, για να μη δίνει στόχο σε τυχόν … πατριώτες που υπήρχαν στην αίθουσα. Κάθισε στην πρώτη σειρά, ήταν ιδιαιτέρως σεμνή και συγκρατημένη και μίλησε μόλις ένα λεπτό στο τέλος της εκδηλώσεως, ευχαριστώντας όσους της συμπαραστάθηκαν τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια.

Υπό την αιγίδα των «Νέων» η «ασπίδα»στην Ρεπούση
Την παρουσίαση διηύθυνε ο Διευθυντής των "Νέων" Παντελής Καψής επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πόσο έχει σταθεί στην ομάδα της Ρεπούση αυτή η εφημερίδα. Στο πάνελ των παρουσιαστών ήταν και οι δύο "δάσκαλοι" της Ρεπούση, που έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση: Ο καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνης Λιάκος και ο καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας του Παντείου Στέφανος Πεσματζόγλου. Μαζί τους και ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Παπαδημητρίου, ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα.
Γενικά επρόκειτο για μία σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν παρών με όλη σχεδόν την κοινοβουλευτική του ομάδα, πλην του Αλέκου Αλαβάνου που ήταν μεταξύ των παρουσιαστών αλλά τελικά δεν ήλθε και η τρίλεπτη παρέμβασή του διαβάστηκε από τον Παντελή Καψή. Παρών και το ιστορικό στέλεχος του Συνασπισμού, 90χρονος Κώστας Φιλίνης, ο οποίος κάθισε τιμητικά δίπλα στην Ρεπούση.

Εβραϊκή η Θεσσαλονίκη, σφαγείς οι Έλληνες
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι παρουσιαστές του βιβλίου ήσαν ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε όσα έλεγαν δια τον φόβο των … Ιουδαίων, δηλαδή για την πιθανότητα να υπήρχαν τίποτε αγανακτισμένοι πατριώτες στην αίθουσα, πρόθυμοι να δημιουργήσουν επεισόδια. Απομαγνητοφωνώ επί λέξει τα λόγια του καθηγητού Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πνευματικού πατέρα της κυρίας Ρεπούση Αντώνη Λιάκου: "Είναι λάθος να λέμε ότι το βιβλίο στρογγυλεύει τα γεγονότα που αφορούν τα όσα μας έκαναν οι γείτονες. Αυτό δεν είναι σωστό, δεν κρύβει κάτι το βιβλίο… Βεβαίως έγιναν σφαγές στον Πόντο, που δεν τι έχει το βιβλίο. Αλλά το βιβλίο έχει για τις σφαγές που έκαναν οι Έλληνες στους Τούρκους; Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες αυτών των σφαγών, γυναικόπαιδα που ο Ελληνικός Στρατός έσφαξε στην Μικρά Ασία. Υπάρχουν σφαγές τις οποίες έκαναν οι Έλληνες εναντίον των Σλαβικών λαών στην Μακεδονία. Ο Τάσος ο Κωστόπουλος (σ.σ. ο ένας εκ των "Ιών" της"Ελευθεροτυπίας") έβγαλε τελευταία ένα βιβλίο, το οποίο έχει μία πλούσια αναφορά αυτών των σφαγών. Πού είναι αυτά τα πράγματα μέσα στο βιβλίο της Ρεπούση;"!
Από την πλευρά του, ο άλλος πνευματικός πατέρας της συγγραφέως, καθηγητής του Παντείου Στέφανος Πεσμαζόγλου προκάλεσε το φιλικό του ακροατήριο, λέγοντας ότι πριν την καταλάβουν οι Έλληνες, η Θεσσαλονίκη ήταν μια Εβραϊκή πόλη με πληθυσμό 50% Σεφαρδίτες Εβραίους. Επίσης ο Πεσμαζόγλου έκανε αναφορά στον ΛΑΟΣ και στις "ακροδεξιές εφημερίδες" που σήκωσαν το θέμα επηρεάζοντας μεγάλες μάζες πληθυσμού, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί το βιβλίο της Ρεπούση από τα σχολεία,και να στερηθούν τα παιδιά μας ένα τόσο καλό επιστημονικό πόνημα! Ανεφέρθη επίσης στην χαρά που εκδήλωσαν τα ακροδεξιά αυτά έντυπα για το "μαύρισμα" της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου στις πρόσφατες εκλογές, πράγμα που οδήγησε και στην απόσυρση του βιβλίου από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Τιμητική αναφορά στην Μαριέττα Γιαννάκου έκανε και ο παρουσιαστής Παντελής Καψής, επισημαίνοντας το θάρρος που έδειξε η δοκιμαζόμενη σήμερα από τον διαβήτη πρώην υπουργός, όταν δεχόταν συγχρονισμένα χτυπήματα από τους ακροδεξιούς πατριώτες και τους ακραίους μέσα στην Νέα Δημοκρατία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακουφισμένη (που δεν αποδοκιμάστηκε από κάποιον αγανακτισμένο πατριώτη, όπως φοβόντουσαν οι οργανωτές) Μαρία Ρεπούση να ευχαριστεί τον εκδότη της κ. Φίλωνα Φίλωνος και όσους της συμπαραστάθηκαν για να αντέξει αυτούς τους πάρα πολύ δύσκολους τελευταίους 18 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: