τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!!!

Ο Καραμανλής, κορόιδευε τη Ντόρα και αυτή τους Αμερικανούς!Αν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια επιτυχία στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αυτή είναι η αποκάλυψη των πολλών φίλων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είτε στήριξαν τις ελληνικές θέσεις (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ισλανδία), είτε έδειξαν κατανόηση για αυτές (Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβακία).
Ακόμα και χώρες εχθρικές προς τα ελληνικά συμφέροντα, όπως η Βρετανία, αλλά και άλλες ισχυρές, όπως ο Καναδάς (εδώ κάτι χρωστάμε στην ομογένεια), φοβήθηκαν να αναλάβουν το κόστος μιας αντιπαράθεσης με την Ελλάδα. Μόνο κάτι νεόκοπα αμερικανικά προτεκτοράτα, όπως η Σλοβενία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λιθουανία και φυσικά και η "φίλη" Τουρκία, τάχθηκαν δημόσια υπέρ των κατάπτυστων αμερικανικών θέσεων.
Συμπέρασμα: πολλοί σε εκτιμούν όταν ανθίστασαι, κανείς όταν υποχωρείς και το ρίχνεις στις επικύψεις στα μεγάλα αφεντικά. Κι όμως, εμείς επί χρόνια μόνο σκύβαμε… Το "ευχαριστώ" του υποτελούς εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη από το βήμα της Βουλής προς τους Αμερικανούς, αμέσως μετά την κρίση στα Ίμια, ακόμα ηχεί (δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ) στα αυτιά μας. Κανείς δεν φαίνεται να διδάχθηκε από το ηχηρό ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν.

Στερνή μου γνώση…
Η ελληνική διπλωματία κατάλαβε μετά από χρόνια λοιπόν, ότι η σθεναρή στάση, έστω και μετά από 17 χρόνια αδικαιολόγητης και εγκληματικής αδράνειας, επιφέρει αποτελέσματα και δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων πλαισίων διαπραγμάτευσης.

Οι ΗΠΑ υπέστησαν στο Βουκουρέστι δεινή διπλωματική ήττα: υποτίμησαν τις ελληνικές αντιδράσεις στο θέμα των Σκοπίων αλλά και τις γαλλογερμανικές στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.
Στο πρώτο ζήτημα, δεν θεώρησαν ότι ο Καραμανλής θα αντιστεκόταν στις αμερικανικές πιέσεις μέχρι το τέλος. Ο ένοικος του Μαξίμου, κορόιδευε τη Ντόρα και αυτή τους Αμερικανούς! Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη στην υπουργό του των Εξωτερικών και τη χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους Αμερικανούς, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα. Από την πλευρά της η Ντόρα, είχε ως μόνο στόχο να μη δυσαρεστήσει την Ουάσινγκτον και απλά μετέφερε περιχαρής τα μηνύματα, δίνοντάς τους με την σειρά της λάθος εικόνα. Και αυτοί, οι εύπιστοι, την πάτησαν, καθώς περίμεναν υποχώρηση και είχαν παροτρύνει τους γιάπηδες Σκοπιανούς πολιτικούς να μην κάνουν πίσω!

Λάθος εκτιμήσεις
Τώρα: σε λάθος εκτίμηση προχώρησαν οι Αμερικανοί και στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας. Νόμιζαν ότι έχουν στο χεράκι τους τον Σαρκοζί και την πάτησαν εις διπλούν! Ο Γάλλος Πρόεδρος στήριξε την Ελλάδα στο θέμα των Σκοπίων, ενώ δεν έδειξε διατεθειμένος, όπως και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, να διαρρήξει τις διπλωματικές (και ενεργειακές) σχέσεις του με τους Ρώσους, για χάρη της Ουάσινγκτον. Και δη για δύο χώρες με συμπτώματα παροιμιώδους διαφθοράς και πολιτικής αστάθειας. Τα καλά και συμφέροντα… Ο Σαρκοζί, είχε σαφώς εκφραστεί υπέρ μιας πιο στενής σχέσης της χώρας του με τις ΗΠΑ, δεν εννοούσε όμως υποτέλεια! Νέο λάθος των Αμερικανών, που παρεξήγησαν τις προθέσεις του γόη πολιτικού.
Όμως, οι Αμερικανοί έχασαν και το μπούσουλα με τους Βούλγαρους, που ενώ δημόσια τάχθηκαν υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παρασκηνιακά υπονόμευσαν την αμερικανική προσπάθεια, προπαγανδίζοντας τις ελληνικές θέσεις σε διμερείς επαφές τους. "Καλά, τι έπαθαν όλοι;", αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα κάποια στιγμή Αμερικανός αξιωματούχος, που θεώρησε ο αφελής ότι παρακολουθεί το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.

Τι μέλλει γενέσθαι με τα Σκόπια
Ο Τζορτζ Μπους καίγεται να ικανοποιήσει τα πετρελαϊκά συμφέροντα που εκπροσωπεί, πριν αποχωρήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο από τον Λευκό Οίκο. Από τα Σκόπια θα διέλθει ένας τεράστιος αγωγός πετρελαίου από το Μπουργκάς. Το ΝΑΤΟ, θα έπρεπε κατά τους αμερικανικούς σχεδιασμούς, να αναλάβει τα καθήκοντα του φύλακα… Όμως, κάτι τέτοιο αναβάλλεται, λόγω των ελληνικών ενστάσεων για κάτι που οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν και ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβουν. Άλλη η αλήθεια η δική τους και άλλη η δική μας. Όμως, οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την ύπαρξη μιας μαύρης "τρύπας" που δεν θα ελέγχουν, στην καρδιά των Βαλκανίων.
Προσοχή εδώ: την άλλη εβδομάδα θα πλακώσει ένας Αμερικανός διαμεσολαβητής, ο γνωστός σε όλους μας βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Νότιας Ευρώπης, Μάθιου Μπράιζα. Σύντροφος του Μπράιζα είναι η Τουρκάλα λομπίστρια Μπαράν, η οποία σε άρθρο της στο ευρείας κυκλοφορίας νεοσυντηρητικό (και καθεστωτικό) περιοδικό "National Review", έγραψε ότι η υπογραφή εκ μέρους της Ελλάδας της συμφωνίας με τη Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα επιδείνωνε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στα ελληνικά συμφέροντα (ανησυχεί για μας πολύ)! Το συγκεκριμένο άρθρο συνυπέγραφε ο Δημήτρης Απόκης… Να τον χαιρόμαστε!

Απίστευτη βιασύνη από όλους!
Οι Αμερικανοί βιάζονται, γιατί τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ και επιθυμούν να κλείσουν το θέμα εκεί, με πρόσκληση για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία. Εδώ είναι το κλειδί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη πρόσκληση των Σκοπίων, τόνισε ότι στη Σύνοδο συμφωνήθηκε να μην θεωρηθεί απαραίτητη Σύνοδος Κορυφής για την πρόσκληση προς τα Σκόπια, αλλά να γίνει η πρόσκληση αμέσως, μόλις διευθετηθεί το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα. Κοινώς, στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ, αν όχι τον Ιούνιο, στη χειρότερη περίπτωση στην επόμενη Σύνοδο των ΥΠΕΞ, τον Οκτώβριο, ένα μόλις μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές!
Ε ρε πίεση που θα φάει ο Κώστας Καραμανλής! Για να δούμε πόσα θέματα μειονοτήτων θα εγείρουν οι γνωστοί-άγνωστοι σε λίγο καιρό!

Η δική μας ευθύνη
Οι πατριώτες δεν πρέπει να παρασυρθούν από το "έντεχνο" κλίμα ευφορίας. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε, είναι που κάποιοι επιτέλους ξεστραβώθηκαν, έστω και στα γηρατειά. Για κακή μας τύχη, υπουργός Εξωτερικών παραμένει η Ντόρα Μπακογιάννη. Οπότε, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Μπορεί η "ντρίπλα" του Καραμανλή να μας έδωσε λίγο χρόνο, αλλά μέχρι εκεί. Ας υποδεχθούμε λοιπόν τον τουρκόφιλο και ανθέλληνα Μάθιου Μπράιζα, όπως του αρμόζει: με ψυχρότητα και περιφρόνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: