τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Νέα πρόκληση από «Ουράνιο Τόξο»: Δεν υπάρχουν Έλληνες στα Σκόπια!!!

Ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ είχε παραδεχθεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ότι στο κράτος των Σκοπίων ζουν περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Έλληνες. Για το «Ουράνιο Τόξο», όμως, (Δελτίο Τύπου της 18ης Απριλίου του 2008) δεν υπάρχουν Έλληνες στην κατ’ αυτούς «δημοκρατία της Μακεδονίας»… Ας μάθουν επιτέλους ΙΣΤΟΡΙΑ.

Στην απογραφή που έγινε το 1941 επί γερμανικής κατοχής, κατά την οποίαν δεν αναγνωριζότανε «μακεδονική εθνότητα» Έλληνες είχαν δηλώσει περισσότεροι από διακόσιες χιλιάδες. Έλληνες είναι βεβαίως καθ’ όλα και οι Βλάχοι των Σκοπίων. Την ίδια ώρα όμως που κάποιοι κύριοι των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δηλώνουν «μακεδόνες» και όχι εθνικά Έλληνες, ζητούν δικαιώματα για την ανύπαρκτη μειονότητά τους προκαλούν τους Έλληνες, βγάζοντας δελτία τύπου στα οποία ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στην κατ’ αυτούς «δημοκρατία της Μακεδονίας».

Να τι αναφέρουν συγκεκριμένα για το ζήτημα:
«Δελτίο Τύπου Φλώρινα/Lerin - 18 Απριλίου 2008:
…Επειδή τελευταία πληθαίνουν τα ελληνικά δημοσιεύματα περί υπάρξεως ελληνικής μειονότητας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα προκαλέσουμε δημόσια όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, να μας ονομάσουν έναν οικισμό ή έστω μια γειτονιά πέρα των ελληνικών συνόρων, όπου οι κάτοικοι μιλούν ελληνικά. Και για να τελειώνουμε εντελώς με τους μύθους και τα χαλκεύματα του ελληνικού εθνικισμού, θα ζητήσουμε επιπλέον να μας υποδείξουν ένα χωριό βορείως της Καστοριάς, όπου η ελληνική ήταν η μητρική γλώσσα των κατοίκων του το 1912-13, τότε δηλαδή που η Ελλάδα προσαρτούσε τα εδάφη της οθωμανικής Μακεδονίας.
Το γραφείο Τύπου, της Ε.Ε.Σ.- Ουράνιο Τόξο»

Προκαλούν για μια ακόμη φορά, αφού γνωρίζουν ότι από το κράτος των Αθηνών, (μήπως έχει δίκιο ο Ζουράρις που το αποκάλεσε χωματερή των Αθηνών;) δεν θα συναντήσουν καμμία αντίδραση.
Απάντηση σε αυτούς δίνει η Ιστορία, δίνει η πραγματικότητα, δίνουν όμως και οι Έλληνες που ζουν στα Σκόπια, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και σύλλογο με την ονομασία «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», οι οποίοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«…Είναι πολύ πιθανό ότι οι Έλληνες στο γειτονικό κράτος ανέρχονται σε περισσότερους από 100.000, χωρίς να είναι δυνατή ακριβής εκτίμηση. Ελάχιστοι απ’ όσους έχουν Ελληνική καταγωγή τολμούν να εκδηλωθούν ανοιχτά, επειδή υπάρχει ένας απέραντος φόβος και η βεβαιότητα ότι το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να τους προστατεύσει, όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση του Ν. Κωνσταντινίδη από τη Ρέσνα, ο οποίος τόλμησε να δηλώσει Έλληνας στην τελευταία απογραφή, με αποτέλεσμα από τότε να διώκεται ποικιλοτρόπως…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: