τι θεση πρεπει να παρει η Ελλαδα για την γενοκτονια στην Παλεστινη?

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΣΕΡΒΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ!

Το βιβλίο της Κάρλα Ντελ Πόντε, με τίτλο: ''Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου''Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η πρώην εισαγγελέας- κεφαλοκυνηγός του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα Ντελ Πόντε, σε βιβλίο που συνέγραψε, με τίτλο: «Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» παρουσιάζει στοιχεία για ένα απίστευτο αλβανικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!
Αλβανοί αυτονομιστές στο Κοσσυφοπέδιο, στελέχη της τρομοκρατικής-εγκληματικής οργάνωσης UCK (γνωστή από τη διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και λευκής σαρκός), εκτέλεσαν δεκάδες Σέρβους αιχμαλώτους και έδωσαν προς πώληση τα όργανά τους! Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα (ίδιον φυσικά της ιδιοσυγκρασίας των Αλβανών), για το οποίο η Ελβετίδα δικαστικός τονίζει ότι έχει αδιάσειστες αποδείξεις

Ανατριχιαστικά εγκλήματα
Σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη Human Rights Watch, η Κάρλα Ντελ Πόντε έχει παρουσιάσει τις σχετικές αποδείξεις σε βιβλίο της που μόλις εκδόθηκε, ώστε να ξεκινήσει μια ανακριτική & δικαστική έρευνα για την εξακρίβωση των καταγγελιών ότι Αλβανοί αυτονομιστές μετέφεραν Σέρβους αιχμαλώτους στην αλβανική επικράτεια, σε συνεργασία με Αλβανούς αξιωματούχους, τους εκτέλεσαν, τους τεμάχισαν και πούλησαν τα όργανά τους σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας οργάνων, το 1999. Η προαναφερόμενη οργάνωση σε επιστολή της με ημερομηνία 4 Απριλίου 2008, ζητά από την "κυβέρνηση" του Κοσσυφοπεδίου και συγκεκριμένα τον "πρωθυπουργό" Θάτσι, "να εξακριβώσει την αλήθεια" των καταγγελιών, σε συνεργασία με τους ομοεθνείς του στη γειτονική Αλβανία. "Θεωρούμε τις αποχρώσες ενδείξεις που παρουσιάζει πολύ βαριές ώστε να διατάξετε περαιτέρω διερεύνηση", υπογραμμίζει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην επιστολή της. "Σας παροτρύνουμε να ξεκινήσετε μια λεπτομερή έρευνα σε συνεργασία με τους ομολόγους σας, προκειμένου να διαπιστώσετε το αληθές των κατηγοριών της κ. Ντελ Πόντε και να διασφαλίσετε ότι όποιος ευθύνεται για αυτά τα εγκλήματα θα βρεθεί υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης".

Στην Αλβανία!
Σύμφωνα με το Human Rights Watch, οι Αλβανοί αυτονομιστές μετέφεραν από 100 ως 300 Σέρβους μέσα στην Αλβανία με φορτηγά, τον Ιούνιο του 1999, την ώρα που το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη έμπαιναν στο Κοσσυφοπέδιο, στο τέλος του πολέμου μεταξύ των αυτονομιστών και του σερβικού στρατού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση, "κάποιοι εκ των νεότερων και υγιέστερων αιχμαλώτων, εξετάστηκαν από ιατρούς και δεν έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης. Μεταφέρθηκαν στην πόλη Μπούρελι, 90 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων, όπου ιατροί υπέβαλαν σε εξετάσεις τα όργανά τους. Οι σωροί των θυμάτων είναι θαμμένοι κοντά σε ένα κίτρινο σπίτι, που βρίσκεται πλησίον ενός νεκροταφείου, 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μπούρελι".
Σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα στο βιβλίο της Ντελ Πόντε, εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών επιθεώρησαν την επίμαχη οικία, όπου βρήκαν ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία, αλλά και κηλίδες αίματος, αλλά δεν μπορούσαν επί τόπου να διαπιστώσουν αν το αίμα ανήκε σε ανθρώπους. Η Ελβετίδα δικαστικός όμως, κάνει και άλλες αποκαλύψεις: μεταξύ των θυμάτων του UCK, υπήρχαν και Ρώσοι υπήκοοι, αλλά και υπήκοοι άλλων σλαβικών χωρών. Και όλα αυτά με τη συνέργια των αλβανικών αρχών!
Παρένθεση: να σας πούμε δύο λόγια για την προαναφερόμενη πόλη, που έχει χαραχτεί με ανεξίτηλα γράμματα στη μνήμη των γηραιότερων Βορειοηπειρωτών… Εκεί φυλάκιζαν για δεκαετίες, τους Έλληνες στην καταγωγή πολιτικούς κρατούμενους, επί των ημερών του αλβανικού "σοσιαλιστικού παραδείσου". Εκεί βασανίστηκαν, μαρτύρησαν και πέθαναν χιλιάδες Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, θύματα της παράνοιας των Αλβανών κομουνιστών, χωρίς δυστυχώς τη συμπαράσταση κανενός. Εκεί μαρτύρησαν και οι Σέρβοι ομόδοξοί μας. Φαίνεται ότι οι Αλβανοί εγκληματίες δεν ξεχνούν τις κακές τους συνήθειες…

"Κουκουλώνουν" οι Αλβανοί
Οι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου έσπευσαν δια στόματος του "υπουργού" Δικαιοσύνης Νεκίμπε Κελμέντι, να κάνουν λόγο για "μυθεύματα": "Αυτά είναι απλά μυθεύματα από την Ντελ Πόντε και ποτέ δεν είχε αναφέρει αυτές τις κατηγορίες". Επίσης, την κατηγόρησε ότι "γράφει για θέματα που δεν μετατράπηκαν σε επίσημες κατηγορίες". Και πρόσθεσε: "Αν ήξερε για τέτοιες περιπτώσεις, τότε θα έπρεπε να κατηγορηθεί για παρακράτηση αποδείξεων και για απόκρυψη αυτών των εγκλημάτων". Η σπουδή των Αλβανών να "κουκουλώσουν" την υπόθεση, είναι εμφανής. Στο παρελθόν είχαν πάλι αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που είχε προσαγάγει τον Ραμούς Χαραντινάζ, "πρωθυπουργό" του Κοσσυφοπεδίου ελέω "διεθνούς κοινότητας" μέχρι και το 2005. Ο κακοποιός Ραμούς, πρώην μπράβος σε νυκτερινά κέντρα, είχε αθωωθεί, καθώς, όπως είχε τονίσει το δικαστήριο, κρίσιμοι μάρτυρες αρνήθηκαν να καταθέσουν, φοβούμενοι αντίποινα εις βάρος των οικογενειών τους και έτσι το κατηγορητήριο δεν στοιχειοθετήθηκε. Με την ίδια απόφαση είχε καταδικαστεί σε εξαετή φυλάκιση ο Αλβανός κακοποιός Λάχι Μπραχιμάι, υπεύθυνος ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης-κολαστηρίου, όπου κρατούνταν Σέρβοι αιχμάλωτοι.

Σερβική αντίδραση
Οι Σέρβοι αντέδρασαν αμέσως. Ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα εγκλημάτων πολέμου τόνισε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση. Την ίδια ώρα όμως, οι οικογένειες των 300 Σέρβων που αγνοούνται στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999, κατηγορούν την κυβέρνηση του Βελιγραδίου για καθυστερημένη αντίδραση, αν και, όπως τονίζουν, είχαν ενημερώσει εγκαίρως και παραδώσει τον κατάλογο με τα ονόματα όσων θεωρούσαν ότι έχουν αναμειχθεί στις απαγωγές των αγνοουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: